Referat - Elvis Presley

Categorie
Referate Muzica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
740
Etichete
elvis, presley
Descarcari
337
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Referat la muzica: Elvis Presley

Elvis Presley, unul din cei mai mari cântareti de muzica pop, a captat atentia lumii combinând talentul sau nativ, cu stilul de muzica al negrilor si cel al adolescentilor. Poreclit „regele rock’n rollului”, Presley a devenit cel mai celebru idol al muzicii pop din secolul XX, fiind rivalizat si copiat de numerosi cântareti în devenire si de fani.
Elvis Aron Presley s-a nascut la 8 ianuarie 1935. Fratele lui geaman Jesse Garon s-a nascut mort. Initial a locuit în localitatea Tupelo, Mississippi, însa mai târziu, când Elvis era adolescent, familia s-a mutat în Menphis, Tennesee. Hoinarind prin cartierele negrilor, tânarul Elvis a ascultat blues, R’ n’ B, country etc. Combinând aceste stiluri de muzica, el si-a creat propriul sau stil.
În 1953 Presley era sofer pe camion. Într-o pauza s-a hotarât sa înregistreze o melodie pentru ziua mamei sale si anume “That’s All Right Mama” . Astfel vocea lui Elvis Presley si stilul sau îndrasnet au iesit din anonimat.
În 1954 si 1955 Presley si formatia sa au efectuat o serie de turnee în care admiratorii l-au vazut cântând si dansând pe viu. În anul 1956, Presley ajunsese cea mai mare vedeta pop. Primele sale hituri au fost Heartbreak Hotel, Blue Suede Shoes, Hound Dog si Love Me Tender.
Elvis a jucat în 31 de filme cum ar fi: “King Creole” (1958) sau “Girls Girls Girls” (1962).
Anii 1958-1960 reprezinta o perioada critica a vietii sale artistice. În 1958, Elvis este înrolat în armata SUA. În acelasi an se stinge din viata mama sa, Gladys. Cu toate acestea, Elvis Presley a dominat topurile pâna în anul 1964, cînd au aparut The Beatles.
În anul 1968, Elvis se casatoreste cu Priscilla Beaulieu. Dupa un an, se naste fiica sa Lisa Marie Presley. În anul 1971, i se decerneaza premiul Grammy “Pentru întreaga cariera artistica” .
Viata personala a lui Presley era într-un real declin. În 1973 divorteaza de Priscilla, iar sanatatea i se înrautateste din ce în ce mai mult. Vesnic preocupat de imaginea sa


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org