Referat - Franz Peter Schubert

Categorie
Referate Muzica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
699
Etichete
franz, peter, schubert
Descarcari
509
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Franz Peter Schubert

In istoria muzicii Schubert a demonstrat un adevarat geniu pentru scrierea melodica si a avut o imensa prolificitate la compunerea cantecelor pentru voce si pian. Lucrarile sale de geniu s-au revarsat din mintea sa atat de repede si de perfecte incat abilitatea de a produce piese muzicale intr-o scurta perioada de timp a devenit legendara.
Printre cele peste 1000 de piese muzicale compuse de el o mare parte o formeaza liedurile, piese muzicale aparute datorita prieteniei sale cu unii din cei mai mari cantareti ai timpului din Viena sa natala.
De foarte multe ori, de-a lungul vietii sale, a afirmat: "Am venit in aceasta lume cu scopul declarat de a compune". Romanticul din el l-a facut sa renunte la o cariera profesorala, cariera la care s-a intors de nenumarate ori pentru scurte perioade de timp, dedicandu-se compozitiei de piese de neegalat precum lieduri, piese pentru pian, muzica de camera si simfonii.
Desi traia mai bine decat majoritatea vienezilor, in scurta sa viata, Schubert nu a profitat niciodata de cunostintele sale influente, de prietenii sai sau de binevoitorii patroni ai artelor.
Frantz Peter Schubert s-a nascut in Ianuarie 31, 1797 la Viena fiind cel de-al doisprezecelea copil al unui director de scoala si al sotiei sale. In 1801 tatal sau a fondat o scoala in Viena, scoala la care a invatat si Franz Peter luand primele lectii de vioara si pian. Nu a durat mult si familia Schubert a format un quartet de coarde in care fratii sai Ignaz si Ferdinand cantau la vioara, tatal sau canta la violoncel, iar el canta la viola.
Dezvoltarea muzicala a micului Franz a fost asigurata de profesorul Michael Holzer un maestru de orga ce i-a accelerat talentul la compozitie. La varsta de 9 ani a compus "exercitiu de canto in sol major pentru bass si pian, fara text". In timp ce Shubert era in scoala a activat ca violonist in orchestra scolii,


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org