Referat - Giuseppe Verdi

Categorie
Referate Muzica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
480
Etichete
giuseppe, verdi
Descarcari
273
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Giuseppe Verdi

Giuseppe Verdi, cel mai mare compozitor italian de opera, s-a nacut la 10 octombrie 1813 in satul Le Rencole si a murit la 27 ianuarie 1901. Tatal sau era proprietarul unei mici “osterii” dar nu putea asigura familiei sale dacat un trai modest. Batranul organist al bisericii din sat, Baistrocchi, i-a dat lui Verdi primele notiuni muzicale si l-a invatat sa cante si la orga. La varsta de 10 ani, Verdi a plecat in oraselul din apropiere, Bussetto, unde a urmat scoala si a invatat mai departe muzica cu Ferdinando Provesi, un bun muzician, absolvent al celebrei Academii de Muzica din Parma. Provesi si-a dat seama repede de extraordinarele insusiri ale elevului sau si dupa cativa ani l-a sfatuit sa plece la Milano, spre a-si continua studiile la Conservator. Devine director al Societatii Filarmonice din localitate si in acelasi timp lucreaza la opera ce-I fusese comandata.
În mai 1836, el s-a însurat cu tânara, Margherita Barezii, fiica binefacatorului sau. El s-a întors în Milano câtiva ani mai târziu cu o tânara familie.
Oberto, prima opera a lui Verdi, a fost prezentata pe scena
teatrului La Scala în noiembrie 1839. Firma Ricordi a publicat Oberto si pentru ca aceasta a fost un mare succes, firma s-a angajat sa publice alte trei piese ale lui Verdi. Verdi a început sa lucreze la urmatoarea sa opera Un Giorno di Regno, dar a fost întrerupt când, unul dupa unul, toti membrii familiei Verdi s-au îmbolnavit. În curs de doua saptamâni Verdi si-a pierdut fiul fiica si sotia. Din nefericire Un Giorno di Regno, a fost un fiasco total. Atunci Verdi a jurat ca nu va mai compune niciodata comedii si si-a orientat gândirea spre destinul inevitabil. Chiar si asa directorul teatrului La Scala si-a pastrat încrederea în Verdi , care, mai târziu cu opera Nabuco a declarat cariera mea muzicala a început cu adevarat. La repetarile pentru Nabuco, la teatrul La Scala tâmplarii care reparau cladirea s-au oprit din muncit si s-au asezat pe schele si scari pentru a asculta


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org