Referat - Johann Sebastian Bach

Categorie
Referate Muzica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
618
Etichete
johann, sebastian, bach
Descarcari
295
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Johann Sebastian Bach

Comparate cu viata si cariera majoritatii celorlalti compozitori, cele ale lui Johann Sebastian Bach au fost continute într-o sfera destul de restrânsa. Nascut si crescut în Turingia, el nu a calatorit niciodata mai la nord de Hamburg si Lübeck, sau mai la sud de Carlsbad. Într-un mod la fel de restrâns se regasesc si calatoriile sale de la est la vest între Dresda (est) si Kassel (vest). Întreaga sa desfasurare geografica se poate gasi pe harta de alaturata, copiata din lucrarile lui Christoph Wolff despre Bach (Chr. Wolff – Bach, Essays on His Life and Music. Harvard University Press, Cambridge, 1991).


În Eisenach, locul de nastere al lui Johan Sebastian, tatal sau Johann Ambrosius Bach (1645 - 1695) împreuna cu fratele sau geaman Johann Christoph au venit în anul 1671, cel dintâi fiind trompet la curte, un rang important al orasului. În 1668 el s-a casatorit cu Elisabeth Lämmerhirt (1664 – 1694) nascuta într-o alta familie de muzicieni la Erfurt. Johann Sebastian s-a nascut ca al optulea copil la 21 Martie 1685. Cei doi bunici de la care a luat numele sunt Sebastien Nagel, muzician în orasul Gotha, si Johann Georg Koch, padurar ducal în Eisenach. Johann Sebastian a fost botezat în Biserica Sfântului Ghorghe (Georgenkirche). Înregistrarea botezului s-a facut la 23 Martie 1685.
Familia Bach era una din cele câteva familii traditionale de muzicieni, care îsi duceau existenta ca muzicieni ai orasului, oraganisti si cantori. Câtiva dintre ei, în special verii lui Johann Ambrosius Johann Michael si Johann Cristoph au devenit compozitori de marca.
Mama lui Johann Sebastian a murit în 1964 iar tatal în 1965, asa ca, la 9 ani si-a pierdut ambii parinti în decursul unui singur an. Dintre cei cinci copii în viata Johann Sebastian si Johann Jacob au plecat sa locuiasca la fratele lor mai mare, alt Johann Christoph, care era organist în Ohrdruf.

Acesta era organist la Biserica Sfântului Mihail (Michaeliskirche) înca din 1690. Johann Christoph


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org