Referat - Pyotr Ilich Tchaikovsky

Categorie
Referate Muzica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
414
Etichete
pyotr, ilich, tchaikovsky
Descarcari
298
Nota
0 / 10 - 0 voturi





Tchaikovsky s-a nascut pe 7 Mai,1840.Sensibil si foarte devotat familiei,el nu a fost o minune a muzicii inca din copilarie în ciuda faptului ca era talentat si provenea dintr-o familie care iubea muzica.
În 1850,Tchaikovsky se înscrie la scoala in Sankt Petersburg unde avea sa termine si liceul.Plecarea de acasa a fost foarte grea pentru el din cauza atasamentului lui fata de mama sa.Moartea sa în 1854 l-a afectat foarte mult.
La scoala îsi formeaza mai multe relatii,sexuale sau romantice,fata de colegii de acelssi sex.Numeroase memorii îl descriu ca fiind o frumusete angelica înconjurata de multi admiratori.
Accepta o slujba la Departamentul de Justitie din Sankt Petresburg unde avea sa fie promovat.
În septembrie 1862 va fi admis la Conservatorul din Sankt Petersburg unde si-a dezvoltat calitatile de compozitor uimitor de repede.
Dupa ce îsi termina studiile în 1866 începe sa predea la Conservatorul din Moscova,îndrumat de Nikolay Rubinstein.
În Iulie 1866,are prima cadere nervoasa în contextul în care el preda în timp ce lucra la primele lui mari succese:Prima Simfonie în Si Minor,Visuri de iarna. Originalitatea si inventivitatea sunt evidente înca din primele sale compozitii.
Desi circulau zvonuri privind homosexualitatea sa,el nu înceteaza sa apara în locuri suspecte de acest lucru.
Se spune ca în 1867 începe o relatie cu elevul sau Vladimir Shilovsky(cu care avea sa se casatoreasca în 1877),un baiat bogat si temperamental,si de asemenea una cu soprana belgiana Désirée Artôt însa relatia lui cu aceasta femeie este întrerupta de mama sa care auzise zvonuri privind orientarea sa sexuala.

În prima sa perioada productiva,Tchaikovsky a trait în Moscova si a produs mai multe lucrari:înca 2 simfonii,3 cuartete pe instrumente cu coarda,poeme ca Romeo si Julieta,Furtuna(1873) si Francesca di Rimini(1876),muzica pentru pian,cântece si opere,si muzica pentru balet Lacul Lebedelor(1875-1876).
Din acest moment în viata sa apar doua femei:sponsorul sau Nad


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org