Referat - Abuzul sexual in copilarie si adolescenta

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
409
Etichete
abuzul, sexual, copilarie, adolescenta
Descarcari
252
Nota
0 / 10 - 0 voturi







Abuzul sexual in copilarie si adolescenta






















În S.U.A, aproximativ una din patru tinere fete sufera un abuz sexual, fiind victima unei molestari, unui viol sau incest. Mai putin de jumatate dintre aceste cazuri sunt raportate medicului sau altor organe competitive. Toate victimele sufera o trauma semnificativa, care poate fi vindecata doar prin tratament medical adecvat si prin interventia autoritatilor legale. Deseori, dezgustul fata de cel care a comis abuzul se însoteste de un sentiment de frica intensa. În rezolvarea acestor cazuri, cu o mare încarcatura emotionala, medicii, avocatii si serviciile de asistenta sociala trebuie sa conlucreze pentru colectarea datelor si pentru rezolvarea cazurilor. Scopul este de a asigura revenirea victimei la o stare de normalitate, dar, în acelasi timp, de a identifica si a pedepsi pe cel care a comis abuzul, protejând astfel victima si întreaga comunitate.
Victimele unui viol se prezinta, de obicei, imediat dupa incident, în timp ce acelea care au fost molestate sau supuse unui incest sunt identificate uneori dupa luni sau chiar ani de la comiterea abuzului, din cauza lipsei unor traume fizice, care sa poata fi rapid diagnosticate.
Violul presupune ca violatorul sa foloseasca forta, iar victima sa se opuna activ pâna în ultimul moment.
De fapt, înca mai este foarte raspândita convingerea ca daca o femeie nu se opune activ, ea nu a fost violata.
Violul se defineste ca fiind o “cunoastere carnala” a femeii într-o masura mai mica sau mai mare, fara acordul acesteia, prin impunerea fortei, prin frauda sau provocând teama femeii.
Întelegerea definitiei legale a termenului de viol este neaparat necesara. Cunoasterea carnala poate însemna un act sexual complet cu ejaculare seminala sau orice penetratie cât de usoara a organului genital feminin de catre organul genital masculin chiar fara emisiunea de lichid seminal.
Pentru a putea vorbi despre viol, trebuie ca una dintre parti sa se opuna actului sexual


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org