Referat - Autoportret temperamental

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
7275
Etichete
autoportret, temperamental
Descarcari
983
Nota
9 / 10 - 1 vot

Realizati autoportretul temperamental argumentând prezenta însusirilor prin reactii verbale, stari emotionale, fapte
Temperamentul unei persoane nu poate fi unul pur si de aceea temperamentele se îmbina între ele. Din caracterizarile colegilor si din ceea ce am citit, la mine predomina temperamentul sangvinic dar si celelalte îsi pun amprenta putin asupra temperamentului meu.
Deoarece temperamentul meu este predominant sangvinic eu sunt un extrovertit si am un nivel scazut de nervozitate, de cele mai multe ori si în cele mai multe împrejurari sunt calm, stapân pe mine ( daca cineva încearca sa ma inerveze nu reuseste ), greu influentabil ( daca am hotarât ceva nu ma las influentat – doar de fete câteodata ).
Extravertitii sunt orientati pe prezent si pe viitor ( de aceea nu ma prea intereseaza istoria si cam tot ceea ce s-a petrecut în prezent ). Extravertitii se adapteaza usor ( când sunt cu un prieten si sunt într-un loc complet necunoscut ma adaptez repede si îmi fac repede prieteni/prietene noi ).
De la sangvinic am preluat ceva aptitudini de conducere ( de cele mai multe ori când sunt cu prietenii într-un loc necunoscut, în padure, încerc sa fiu eu cel care propune “haideti sa… “ si chiar comanda lucrurile ) si spiritul de grup ( nu-mi place sa stau singur si chiar daca sunt singur dar sunt persoane în jurul meu reusesc sa ma integrez în grupul lor ; când aflu ca se organizeaza o excursie nu ma decid sa merg decât atunci când stiu sigur ca o parte din prieteni/colegi merg si ei ), sunt sociabil, vorbaret ( daca prind un subiect de care sunt interesat, vorbesc cu toate persoanele din jurul meu; nu îmi place sa bat câmpii ), saritor ( când un prieten/coleg are nevoie de ajutorul meu las totul deoparte si încerc sa-l ajut sau când un strain are nevoie de ajutor eu încerc sa-l ajut ), hazliu ( spun bancuri si reusesc de cele mai multe sa-i fac pe prieteni/colegi sa râda ).
De la coleric am preluat doar faptul ca sunt optimist ( tot timpul înainte de o lucrare importanta – teza, test – îmi spun ca nu se poate sa nu stiu, sa nu fac ceva ) si faptul ca sunt activ ( la ore, acolo unde sunt interesat, sunt foarte activ, pun multe întrebari; nu-mi place sa pierd timpul stând degeaba ).
De la melancolic am preluat doar faptul sunt linistit ( dar nu tot timpul, doar atunci când sunt obosit si plictisit ) iar în final de la flegmatic am preluat faptul ca sunt controlat ( tot timpul ma controlez ), calm si de cele mai multe ori ajung la sentimente extrem de consistente ( aici cred ca nu mai este nevoie de alte exemple )
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org