Referat - Bolile psihice

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
519
Etichete
bolile, psihice
Descarcari
289
Nota
0 / 10 - 0 voturi

BOLILE PSIHICE



Ce este o boala psihica?

“Boala psihica” sau mintala este un termen utilizat pentru a desemna un grup de tulburari ce cauzeaza o severa disturbare in gandire , afectivitate si in relatiile sociale .Boala mintala poate afecta pe orcine , indiferent de varsta (copii , adolescenti,batrini) si poate aparea in oricine familie si la oricare membru al ei.

Boala psihica este diferita de intarzierea (retardarea) mintala. Retardarea mintala inseamna prezenta unei capacitati intaelectuale , reduse manifestate in special in posibilitatile diminuate de invatare ale persoanei , aparuta inca de la nastere . Retardarea mintala este legata numai de afectiuni cognitive . Persoanele care prezinta boli mintale sunt in mod obisnuit normale ca inteligenta , desi in unele cazuri , datorita bolii , creierul nu le functioeaza la nivelul performantelor optime . Cauzele bolilor mintale nu sunt inca pe deplin cunoscute , mai multi factori jucand aici un rol important.
Acesti factori includ deteriorarea functionarii creierului , influente genetine , precum si un nivel ridicat al stresului ,nerezolvat printr-un nivel de satisfactie in viata . Medicatia joaca un rol important in tratamentul blilor psihice , reducand marcant simtomele bolii la majoritatea oamenilor

Invatand despre sanatate si boala in comunitate , este important sa incepem prin intelegerea corecta a unor concepte ; sa invatam sa diferentiem realitatile bolii psihice de “miturile”(ideile preconcepute) despre ea; sa realizam ca neintelegerea sau intelegerea gresita a bolii psihice inseamna teama , rusine si izolare pentru persoana suferinda si familia ei ; sa acceptam faptul ca boala psihica , ca orice alta boala obisnuita , este tratabila; constientizand toate acestea , putem juca un rol important in risipirea “miturilor” create in jurul bolii psihice , mituri ce conduc la probleme personale , sociale si profesionale uneori insurmonbtabile pentru persoana suferinda.


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org