Referat - Cauzele principale ale plasarii copiilor in casele de copii

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
372
Etichete
cauzele, principale, ale, plasarii, copiilor, casele, copii
Descarcari
273
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CAUZELE PRINCIPALE A PLASARII  COPIILOR ÎN CASELE DE COPII
 
În legatura cu schimbarile de ordin social – economic, care au loc în republica, tot mai actuale devin acordarea ajutorului si sustinerii familiei si copiilor, mai ales a celor care sunt inclusi în categoria “problematici”.
Schimbarea brusca a orientarilor valorice, care are loc in societate, inadaptarea psihologica a partii majoritare a societatii, caderea normelor morale se pot observa în forma negativa în procesul de socializare a copiilor si adolescentilor.
Iar în ultimul timp capata amploare cresterea considerabila a orfanitatii “sociale” si aparitia unor caracteristici noi a ei. Se evidentiaza asa numita orfanitate sociala “latenta”, care este legata cu înrautatirea conditiilor de trai a familiei, decaderii traditiilor ei morale si schimbarii atitudinii fata de copii (incluzând chiar uneori si excluderea lor completa din familie), în rezultat – creste numarul copiilor si adolescentilor vagabonzi.    
În raportul vice – ministrului educatiei Rusiei, d-ei Lazutova M.N., în cadrul conferintei nationale a directorilor caselor de copii si scolilor – internate pentru copii orfani, si copii ramasi fara tutela parintilor (oct. 1995) a fost  mentionat faptul, ca “în trecut orfan a fost considerat acel copil, care si-a pierdut parintii. Secolul 20 a dat nastere la un nou fenomen – orfanitate sociala – copiilor, lasati de catre parinti. Iar acest fapt semnifica o rusine mare pentru tara, deoarece aparitia copiilor orfani, având parinti vii, mai bine decât oricare date statistice, arata criza morala a majoritatii din populatie si distrugerea familiei ruse”.
Acum vom încerca sa vedem totusi, car sunt cauzele acelui fapt, ca copiii, având parinti vii ramân singuri în fata destinului sau complicat?
Acest fenomen nu este caracteristic doar pentru Rusia. Urbanizarea rapida a societatii contemporane, zdruncinarile sociale, migrarea intensa a populatiei în majoritatea tarilor este condusa de un numar mare de copii ab


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org