Referat - Decodificarea gesturilor cu tenta sexuala

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
326
Etichete
decodificarea, gesturilor, tenta, sexuala
Descarcari
216
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Decodificarea gesturilor cu tenta sexuala
Felul in care stam, pozitia umerilor, felul in care ne miscam picioarele, expresia ochilor si a sprancenelor spun multe despre cat de dominanti sau supusi ne simtim, si ca, chiar atunci cand incercam sa ne ascundem sentimentele, atitudinea noastra sexuala este tradata de ochi si de gura. Felul in care zambim- si muschii faciali pe care ii folosim- tradeaza daca suntem cu adevarat fericiti sau daca ne prefacem. Acestea sunt Gesturi, iar ele nu se rezuma doar la conversatii. Oriunde ne-am afla, orice am face, Gesturile sunt indicii importante ale starii noastre de spirit.
Indicatorii comportamentali joaca un rol foarte important cand se face curte. De fapt, fara ei nu ar exista iubirea sau curtarea iar sexul,in forma in care exista astazi, ar inceta sa mai existe. Importanta indicatorilor comportamentali consta in faptul ca iubirea si sexul iubirea necesita un schimb de semnale – semnale ale tendintelor sexuale, disponibilitatii, accesibilitatii si compatribilitatii. Chiar daca nu intentionam sa facem acest lucru, trimitem si primim constant mesaje cu caracter sexual. In timp ce alte persone ne evalueaza si decid cat de sexy, de atragatori, de entuziasti sau de disperati suntem, noi luam aceleasi decizii in locul lor. Din acest punct de vedere indicatorii sexuali sunt ca niste granule de polen – desi nu sunt mereu vizibili, se afla peste tot.

Indicatori corporali:
Deductiile cu caracter sexual pe care le fac oamenii, unii despre altii se bazeaza, printre altele pe „caracteristici sexuale secundare”. Psihologii folosesc acest termen pentru a face diferenta intre „caracteristicile sexuale primare” ale barbatilor si femeilor si caracteristicile care nu au rol de procreere. Atributele pe care le cauta femeile si barbatii la parteneri sunt totusi foarte susceptibile la influenta culturii, modei si circumstantelor. Atributele fizice pe care barbatii din societatea noastra le considera atragatoar


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org