Referat - Excursia ca forma de cunoastere in cadrul lectiilor de istorie in scoala auxiliara

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
1014
Etichete
excursia, forma, cunoastere, cadrul, lectiilor, istorie, scoala, auxiliara
Descarcari
292
Nota
0 / 10 - 0 voturi






EXCURSIA CA FORMA DE CUNOASTERE ÎN CADRUL LECTIILOR DE ISTORIE ÎN SCOALA AUXILIARA



















Introducere

Faurirea si perfectionarea societatii noastre contituie un proces constient bazat pe cunoasterea si aplicarea cretoare a adevarurilor generale ale materialismului dialectic si istoric, a legilor obiective al societatii specifice fiecarei tari. Studierea dezvoltarii societatii, a evenimentelor istorice ce se desfasoara din uriasa comoara de experienta, acumulata de-a lungul mileniilor, duce la îmbogatirea activitatii prezente si viitoare cu învataminte si conluzii pentru mersul înainte a popoarelor pe calea civilizatiei pentru pace si progresul întregii umanitati. Un om cu o constiinta înaintata nu este cel care are mai multe cunostinte, ci acel care intereaza cunostintele si orizontul cultural într-o conceptie unitara, într-o vitiune stiintifica în ansamblu si mai ales acel care si-a format convingeri adînci, astfel încît între vorba si fapta, în fond între teorie si practica la nivelul comportamentului si activitatii sale sa nu existe fisuri, discordante, ci disciplina unitate si armonie.
Istoria fiind o stiinta a adevarului înfaptuit, a vietii comunitatilor umane, sinteza experientei lor, devine astfel un important izvor de cunoastere si de formare a omului. Toate marele fapte ale istoriei sunt tot atîtea stradanii, sacrificii, aspiratii, înfrîngeri si victorii ale poporelor, ale oamenilor.
Marele momente ale istoriei noastre nationale plamadite în asprul si delungul proces al devenirii, existentei si afirmarii de sinestatatoare a poporului român, se înfatiseaza ca piscuri de pe înaltimea carora eroii neamului din trecut si de azi au scrutat si au zarit noi culmi spre care sau ridicat gîndul si fapta lor înteleapta si odata cu ele rosturile unui popor care si-a dobîndit integritatea gliei strabune si a limbii tramosesti, si-a dorit pacea asezarilor sale, orînduite cu truda si migala, în vremuri nu întotdeauna îngaditoare.
Prin natura sa istori


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org