Referat - Jean Piaget

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
355
Etichete
jean, piaget
Descarcari
217
Nota
0 / 10 - 0 voturi

JEAN PIAGET
(1896-1980)

J
ean Piaget s-a nascut la Neuchâtel (Elvetia) pe 9 August, 1895. A murit in Geneva pe 16 Septembrie, 1980.A fost cel mai mare copil a lui Arthur Piaget, profesor de literatura medievala la Universitate, si al Rebeccai Jackson. La vârsta de 11 ani, când era elev la scoala latina de la Neuchâtel a scris o scurta nota despre o vrabie albinoasa. Aceasta scurta nota este considerata ca inceputul unei stralucitoare cariere stiintifice constâd in peste saizeci de carti si câteva sute de articole.

Interesul sau pentru moluste s-a amplificat în timpul adolscentei târzii, pâna în punctul in care a devenit un malacologist bine cunoscut la terminarea scolii. A publicat numeroase articole in aceasta privinta care au ramas in interesul sau de-a lungul intregii vieti.
Dupa absolvirea scolii, a studiat stiintele naturale la Universitatea din Neuschâtel unde a obtinut un Ph. D. In timpul acestei perioade, a publicat doua esee filozofice pe care el le-a considerat drept „lucrari de adolscenta” dar care au fost importante pentru orientarea generala a modului sau de gandire.
Dupa un semestru petrecut la Universitatea din Zurich unde a aratat un deosebit interes pentru psihoanaliza, a parasit Elvetia pentru a pleca in Franta. Si-a petrecut un an lucrând la Ecole de la rue de la Grange-aux-Belles o institutie pentru baieti creata de Alfred Binet si condusa de De Simon care impreuna cu Binot a desavârsit un test de inteligenta. Acolo Piaget a standardizat testul de inteligenta a lui Burt si a facut primele studii experimentale asupra dezvloltarii inteligentei.
În 1921, a devenit director de studii la institutul J.-J. Rousseau din Geneva la cererea lui Sir Ed. Claparéde si a lui P. Bovet.
În 1923 s-a casatorit cu Valentine Châtenay. Cuplul a avut trei copii, Jacqueline, Lucienne si Laurent a caror dezvoltare intelectuala a fost studiata de Piaget din frageda copilarie pâna când au inceput sa vorbeasca.
 

Succesiv sau simultan, Pi


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org