Referat - Lectie de dragoste

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
481
Etichete
lectie, dragoste
Descarcari
313
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Lectie de Dragoste


Dragostea este o muzica a carei frumusete nu se pierde.
Este durerea plina de dulceata. Este un sentiment ce odata experimentata, nicicând nu poate fi uitat.
Daca vrei sa afli despre Dragoste, ar trebui sa-l întrebi pe cel ce venereaza Dragostea, sa întrebi privighetoarea ce s-a îndragostit de trandafir ori sa întrebi fluturele ce-si sacrifica viata pentru flacara fara sa ezite.
Sa nu cercetezi asupra Dragostei la alte persoane decât la îndragostit, caci doar el singur îti poate spune toate cele despre Ea.
Daca vrei sa zaresti o scânteie de iubire ar trebui sa privesti în ochii unuia intoxicat de Iubire. Atunci tu vei vedea cum intelectul, ratiunea, cunoasterea, mintea si gândirea au fost maturate departe si s-au topit în Oceanul Dragostei.
Nu este deloc usor a întelege Iubirea, caci acest natural si maret Adevar nu poate fi descris în cuvinte.
Este un sentiment ori o emotie pura si delicata, ce poate fi experimentat doar de cel ce iubeste. Este dincolo de capacitatea limbajului ori a stiloului de a o descrie în vreun grai omenesc.
Este imposibil de a-i reduce maretia si caldura la dimensiuni temporare. Nu este posibil de a descrie pe masura în oricare dintre cuvintele cunoscute de om, grandoarea si sublimul caracter al Dragostei.
Curentii Iubirii ce îi emana îndragostitii sunt raspânditi si influenteaza fiecare coltisor al lumii. Odata întâlnit vreunul din acesti curenti, orice inima este înclinata spre a se contopi în Oceanul Dragostei.
"Dragostea este adevarata traire, este o adevarata rugaciune, este adevarata uniune".
Iubirea este desteptata atunci când curentii Dragostei ne cuprind inima.
Ce este Dragostea?
Este o întrebare a carui raspuns este în mâinile îndragostitului. Nimeni altcineva nu poate întelege nici macar o mica fractie din ea.
Daca am sa încerc sa descriu mireasma parfumului a unei persoane din desert, indiferent ce descriere împodobita sau elocventa vei oferi nu voi fi în stare sa transmit mirosul. Dar cuiva caruia a fost câ


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org