Referat - Particularitatile situatiei copiilor institutionalizati din diferite tari

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
341
Etichete
particularitatile, situatiei, copiilor, institutionalizati, din, diferite, tari
Descarcari
220
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Particularitatile situatiei copiilor institutionalizati din diferite tari

Nici într-un domeniu ruperea dintre progresul economic si nivelul sarac de trai nu se evidentiaza atât de clar, ca în cresterea copiilor institutionalizati.
În tarile regiunii Europei de sud – est sub tutela statului se afla mai mult de 1 mln. de copii. La majoritatea din ei este în viata macar unul dintre parinti, însa necatând la deciziile primite în ultimii ani în multe tari, majoritatea copiilor totusi se afla în institutiile mari  de copii.
Începând cu anul 1989 în 10 din 14 tari a Europei Centrale si de Est, numarul de nounascuti si a copiilor în vârsta de 3 ani, care sunt întretinuti de institutiile de stat, a crescut pâna la 45% în România, Rusia, Lituania, si c pâna la 75% în Estonia.
Aceste date contrazic tuturor scopurilor politice declarate si provoaca neliniste în privirea viitorului. Exista temeri, ca cifrele date reprezinta doar partea de sus a aisbergului, deoarece cresterea numarului a astfel de copii constata cresterea stresului social, si prezenta unui mare numar de familii care nu pot sa-i tina fata.  
  
Starea actuala
În tarile, care dispun de date statistice, acele constata cresterea numarului copiilor minori, dati tutelei statului, iar micsorarea ajutorarilor materiale din partea statului foarte negativ s-a reflectat asupra calitatii îngrijirii unor astfel de copii.
Necatând la caderea brusca a nasterilor, începând cu sfârsitul anilor 1980, cantitatea generala a copiilor de toate vârstele, care se afla în orfelinate si institutii asemanatoare a crescut.
De exemplu, în Rusia aproximativ la 95% de copii este în viata macar un parinte, în anul 1985 numarul de copii institutionalizati a depasit 600 mii.
În Moldova si Georgia volumul producerii a scazut în perioada anilor 1989 – 1990 cu 2/3, si în ambele tari sistemul de ocrotire a sanatatii copiilor aproape s-a prabusit. 

Înfierea
Înfierea reprezinta o varianta ideala pentru copiii minori, care nu pot ramâne în fa


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org