Referat - Personalitatea in context educational

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
343
Etichete
personalitatea, context, educational
Descarcari
217
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Personalitatea in context educational


CONCEPTUL DE PERSONALITATE
     Definitia si caracteristicile personalitatii
    
 În viata de zi cu zi de multe ori sunt folositi termenii de persoana si personalitate, sensul comun al acestuia din urma fiind o însusire sau calitate pe care cineva o poate avea sau nu. Dar utilizarea lor ca termeni psihologici necesita o definire mai exacta a personalitatii.
Înainte de a defini personalitatea trebuie sa definim persoana.
     Persoana înseamna individul uman concret. Personalitatea însa, este o constructie teoretica elaborata de psihologie, în scopul întelegerii si explicarii modalitatilor de fiintare si functionare ce caracterizeaza organismul psihofiziologic pe care îl numim persoana umana.
     "PERSONALITATEA este organizarea dinamica în cadrul individului a acelor sisteme psihofizice care determina gândirea si comportamentul sau caracteristic."
Personalitatea scolarului este totalitatea insusirilor biofizice,psihologice si socio-cultulare  ,inascute sau dobandite ori organizate intr-un intreg ,care ii asigura un compartament adecvat cerintelor scolii si societatii .In procesul sau sau de formare personalitatea scolarului se prezinta in continua schimbare urmarind sa acumuleze tot ceea ce este util sis a valorifice intr-un mod propriu experinta acumulata petru a raspunde corespunzator cerintelor noi si tot mai complexe ale mediului Conceptele din aceasta definitie sunt :
 
Organizarea dinamica - Problema centrala a psihologiei este organizarea mentala (formarea structurilor sau ierarhiilor de idei si deprinderi, care ghideaza în mod dinamic activitatea). Integrarea si alte procese organizationale sunt necesare pentru a explica dezvoltarea si structura personalitatii. Termenul implica si procesul reciproc de dezorganizare, mai ales la acele personalitati anormale care sunt marcate de o dezintegrare progresivaa.
     Psih


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org