Referat - Politici de armonizare legislativa si strategii privind combaterea consumului de droguri in Uniunea

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
397
Etichete
politici, armonizare, legislativa, strategii, privind, combaterea, consumului, droguri, uniunea
Descarcari
290
Nota
0 / 10 - 0 voturi

POLITICI DE ARMONIZARE LEGISLATIVA SI STRATEGII PRIVIND COMBATEREA CONSUMULUI DE DROGURI IN UNIUNEA EUROPEANA


Politici privind armonizarea legislativa


Pe langa demersurile recente care constau in realizarea unei mai mari compatibilitati intre legislatiile in materie de drog, Consiliul european a studiat oportunitatea armonizarii acestor dispozitii in toate statele membre.
Privind drogurile, cel mai uzual act este distribuirea, productia sau vanzarea pentru uz nemedical.legislatia acestor activitati, a folosirii si posesiei poate fi reglementata prin normele statului, prin care ai dreptul sa folosesti alcoolul si tutunul.Pot sa existe anumite reglementari si controale administrative care eventual sa sanctioneze tinerii ; sau condusul sub influenta drogurilor.
Consumul de drog pentru sine este un concept juridic referitor la simplul uz al unor substante ilicite separandu-l de acele acte ilicite cum ar fi posesia,transportul sau furnizarea. Acestea inseamna ca simplul act al fumatului, injectarii,inhalarii, inghitirii a unui drog este un act ilegal, distinct d ecrima,de a-l poseda. Oricum legislatia unor tari face distinctie, incadrand uzul separat de posesie.


In Italia ,din 1990 si in Spania din 19992, posesia de droguri pentru uzul personal nu mai face obiectul urmaririi penale. Cu toate acestea,cand o persoana este prinsa in posesia unei cantitati modeste de droguri iar politia nu il are in evidenta pentru alte infractiuni cum ar fi traficul sau vanzarea , drogul gasit asupra lui este confiscat iar cazul este trimis autoritatilor administrative astfel ca persoana primeste o notificare pentru aceasta intalnire. Daca este gasit vinovat pentru posesia de drog pentru uz personal atunci persoana va fi amendata (Spania) sau i se va suspenda permisul de conducere pentru 2-4 luni (Italia). In anumite cazuri,daca prezinta semne de dependenta in special, persoana este indrumata sa urmeze tratament sau consiliere de specialitate.
In Portugalia, prin Legea 30/2000 se i


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org