Referat - Rolul televizorului in viata adolescentilor

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
537
Etichete
rolul, televizorului, viata, adolescentilor
Descarcari
361
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Rolul televizorului in viata adolescentilor



Modul de a se distra al adolescentilor evolueaza de la o generatie la alta; Internetul constutuie un divertisment nou, neinteresant pentru unele persoane, dimpotriva, alte modalitati de divertisment permit generatiilor – indeosebi adolescentilor si parintilor acestora – sa isi impartaseasca interesele, experientele si bucuriile comune. Distractia preferata a adolescentilor din ziua de astazi, cea mai controversata si cea mai importanta sursa de conflicte o constituie televiziunea.
Televiziunea.
Dintr-un studiu efectuat in Franta a reiesit ca 92% din populatie detine cel putin un televizor, iar 50% au 2 sau chiar 3 dintre care unul se afla in camera copiilor, in afara oricarui control parental. Copii cu varstele intre 4 si 10 ani petrec in fata televizorului 102 minute pe zi ( o ora si 42 de minute) in medie, iar cei de 15 ani, 192 de minute ( 3 ore si 12 minute). Evident aceasta perioada este prea mare.
Daca este adevarat ca televiziunea deschide gustul pentru cultura, ca poate satisface o pasiune ca sportul sau cinefilia, ii putem totusi reprosa pasivitatea pe care o induce. Opiniile parintilor in privinta televizorului sunt de cele mai multe ori negative pe cand cele ale adolescentilor se arata favorabile, iar emisiunile urmarite alimenteaza conversatiile dintre tineri in vreme ce interdictia de a viziona un program sau altul este receptata ca frustranta. In Romania au fost introduse acum 3 ani semnele care se afiseaza pe ecran in timpul unei emisiuni sau a unui film cu ajutorul carora se recomanda varsta prielnica vizionarii programului respectiv, insa nu se poate preciza daca acestea au efect.
Televiziunea si violenta.
Una dintre problemele cele mai des intalnite este aceea a violentei, ea putand fi astazi generalizata de filmele si emisiunile de la televizor. Nu putem pune exclusiv pe seama televiziunii ingrijoratoarele brutalitati sociale din prezent dar numeroase opinii considera ca ea are un rol important si


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org