Referat - Sugestopedia, metoda holistica de superinvatare

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
334
Etichete
sugestopedia, metoda, holistica, superinvatare
Descarcari
248
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Sugestopedia, metoda holistica de superînvatare

Sugestopedia este:
Un mod usor, rapid si nestresant de a învata, care stimuleaza rezervele intelectuale (mobilizînd pîna la 90% din potentialul creierului) si dezvolta abilitatile mintale, în primul rînd capacitatea memorarii semifotografice.
O metoda holistica ce valorifica somaticul si psihicul; constientul si inconstientul; emisfera cerebrala dreapta si cea stînga; factorul rational si cel emotional.
O metoda în care oferta de informatie, intonatia, muzica, respiratia si ritmurile organice sînt sincronizate astfel încît constientul se racordeaza la inconstient, accedînd la banca lui de date.
O metoda utila pentru orice vîrsta, nivel intelectual sau profesie, pe care o putem utiliza în cadru institutional sau acasa, pe cont propriu.


Sugestopedia o metoda prin care inveti usor si uiti greu...
Sugestopedia ca metoda de învatare extrem de rapida si temeinica a fost elaborata de medicul si psihiatrul bulgar Gh. Lozanov, în Institutul de Sugestologie din Sofia, primele experiente debutînd în 1 960. Ea permite asimilarea de material factual (informatii statice si descriptive: cuvinte, expresii, cifre, date, formule, dar si sisteme largi de idei) din orice domeniu. In zeci de scoli de masa din Bulgaria elevii învata în numai doua luni materia unui an scolar, clasele realizînd spectaculoase "accelerari ale studiilor". In fosta Uniune Sovietica centrele de sugestopedie sînt un fapt curent: programele de învatare a limbilor straine, care folosesc în special manualele redactate de Alexo Novacov muzician, actor si profesor, sînt parcurse în trei luni, patru ore pe zi, timp în care cursantii asimileaza 6 000 unitati lexicale si structuri lingvistice, ceea ce reprezinta dublul fondului activ al unei limbi.

În 1969, ziarul Pravda afirma ca "este posibila învatarea unei limbi straine într-o luna". Un savant japonez anunta ca "Am învatat engleza în 7 zile; franceza în 15". Însusi Lozanov raporteaza ca unii subiecti pot asimi


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org