Referat - Activitatea Pastoral - Misionara

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
423
Etichete
activitatea, pastoral, misionara
Descarcari
286
Nota
0 / 10 - 0 voturi





Activitatea Pastoral – Misionara
din parohii în contextul integrarii în Uniunea Europeana
Implicatii, Realizari, Perspective


















Preot Stefan Gh. MARIUS – MUGUREL








Activitatea Pastoral – Misionara
din parohii în contextul integrarii în Uniunea Europeana
Implicatii, Realizari, Perspective




„Pastoriti turma lui Dumnezeu data
în paza voastra cercetând-o, nu cu silnicie, ci cu voie
buna, dupa Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din
dragoste” ( I Petru 5, 2 )





Preotul este pastorul iar turma trebuie condusa pe calea mântuirii. Lucrul acesta e cunoscut de la întemeierea Bisericii si preotul trebuie sa fie constient de aceasta pentru a putea spune împreuna cu Hristos „Eu sunt pastorul cel bun. Pastorul cel bun îsi pune sufletul pentru oile sale” (Ioan 10, 11)
Istoria Bisericii este plina de modele de pastori cu viata sfânta, care s-au facut pilda vrednica de urmat credinciosilor lor. Concretizând, putem spune ca în vremurile grele, când românii nu aveau conducatori din neamul lor care sa-i înteleaga si sa-i ajute, îl aveau pe preot. El le era parinte, învatator, conducator si povatuitor.
Metodele si mijloacele de pastoratie erau cele traditionale, mostenite de la sfintii parinti. Folosindu-le nu dadeau gres.
Însa, lumea în care traim noi acum, cunoaste mutatii de neimaginat în trecut. Nu mai avem de a face cu o societate traditionala asezata, respectând anumite rânduieli unanim acceptate.
Integrarea României în supra-statul Uniunea Europeana va influenta major toate domeniile vietii si activitatii poporului nostru. Evident ca si viata religioasa din România va fi supusa diferitelor influente si presiuni venite din spatiul european. Astfel ca societatea româneasca contemporana, va deveni pluralista (sub multiple aspecte: politic, cultural, religios, confesional). Sub anumite aspecte ea este pluralista, sub alte


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org