Referat - Cine sunt martorii lui Iehova

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
373
Etichete
cine, sunt, martorii, lui, iehova
Descarcari
365
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CARTEA ANUALA
pe 1949
a Martorilor lui Iehova

Martorii lui Iehova sunt servii lui Dumnezeu pentru natiunile si popoarele lumii. Conducatorul Suprem al Universului a avut întotdeauna servi pe pamânt care sa reprezinte cauza Sa. Scopurile Sale trebuie proclamate. Profetul Isaia spune: „ci voi veti fi numiti preoti ai lui Iehova; oamenii va vor numi servi ai Dumnezeului nostru” (Is. 61:6, A.S.V.). David de asemenea, a scris: „binecuvântati pe Iehova, voi, toate ostile Lui, voi toti slujitorii lui, care faceti voia Sa” (Ps. 103:2, A.S.V.). Apostolul Pavel a cunoscut responsabilitatea sa ca un reprezentant al lui Iehova, pentru ca a declarat: „trebuie sa fiu un serv al lui Isus Christos pentru neamuri, servind Evanghelia lui Dumnezeu” (Rom. 15:16, A.S.V.). Pavel a fost unul dintre martorii lui Iehova, asa cum a fost si Isus Christos, care a aratat felul de lucrare care trebuia facuta de servii lui Dumnezeu. „Isus a mers aproape prin toata Galileea, învatând în sinagogile lor si propovaduind Evanghelia Împaratiei (…) în mijlocul poporului” (Mat. 4:23, A.S.V.). Documentul istoric dezvaluie faptul ca Iehova a avut servi care au mentinut vie marea chestiune: cine este Cel Suprem? Si cine Îi va recunoaste suprematia?
Raspunsul fara dubiu este ca Iehova este singurul Dumnezeu adevarat al întregului Univers; Creatorul cerului si pamântului, Marele Spirit, Marele Personaj inteligent si activ, invizibil omului; cel care s-a facut cunoscut omului numai prin operele sale creatoare minunate; El este Cel Suprem. Totusi, exista foarte putini oameni pe pamânt care recunosc si accepta suprematia Sa. Putini dintre ei realizeaza ca „binecuvântat este poporul al carui Dumnezeu este Iehova” (Ps. 33:12, A.S.V.).
Nu este adevarat ca marea chestiune din mintile tuturor „oamenilor mari” ai natiunilor este „cine va conduce?”. Va fi aceasta Organizatia Natiunilor Unite? Va fi vreo putere totalitara? Sau va fi un anumit bloc al natiunilor care va prelua controlul pe acest pamânt? Aceste întrebari


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org