Referat - Comuniunea cu Hristos

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
390
Etichete
comuniunea, hristos
Descarcari
300
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Comuniunea cu Hristos
,, În coliba-ntunecoasa
Din carne si os lucrata,
A intrat Hristos deodata,
Nu faclie ce se stinge,
Nu icoana ce se frânge,
Ci El însusi , Trup si Sânge”
Colind de Vasile Voiculescu

Nemuritor , îndestulat, frumos,placut vesel si fericit a creat si înzestrat Dumnezeu pe primul om, dar el prin încalcarea poruncii s-a prabusit din aceste înzestrari bogate , în lipsuri, suferinte , tulburari , primejduiri, nefericiri si în moarte. Adam si Eva prin neascultarea lor de Dumenzeu, au atras în multimea nefericirii lor pe toti urmasii lor, adica întreg neamul omenesc.
La plinirea vremurilor, Dumnezeu milostivindu-se spre neamul omenesc, l-a readus la viata si fericirea statornica si vesnica prin trimiterea, Întruparea, activitatea Mesianica, Rastignirea si Jertfirea Fiului Sau, Dumnezeu Cuvântul. Acum i se da posibilitatea omului pacatos de a se întoarce la Dumnezeu asemenea fiului risipitor si sa se curete de pacate dupa rânduielile Divine existente în Sfânta Biserica Ortodoxa, prin baia Botezului, prin Spovedanie si Sfânta Împartasanie.
,,Luati, mâncati, Acesta este trupul Meu”, ,,Beti dintru Acesta toti, ca Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi alti se varsa spre iertarea pacatelor”, ,,Aceasta sa faceti întru pomenirea Mea” sunt cuvintele Mântuitorului prin care ne cheama la Sfânta Liturghie sa reactualizam jertfa Sa prin care ne-a adus tuturor mântuire. Ne cheama sa ne întâlnim cu El în mod real si sa-L primim întreg si viu. Si cum fara Sfânta Împartasanie nimeni nu se poate mântui, oricâte fapte bune sau rugaciuni ar face în viata sa, participarea la Sfânta Liturghie nu este doar un dar nepretuit, facut de Dumnezeu, ci si o datorie, pentru fiecare crestin , de a fi alaturi de Hristos, de sfinti si heruvimi, de Maica Domnului care sunt prezenti în Biserica.
Când luam parte la Sfânta Liturghie trebuie sa ne aducem aminte ca Bise


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org