Referat - Dragostea

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
5964
Etichete
dragostea
Descarcari
1087
Nota
9.5 / 10 - 2 voturi

DRAGOSTEA
Dragostea nu este un produs al fiintei umane. Nimeni de pe pamint nu poate sa-si revendince dreptul ca vreodata a inventat dragostea. Ea nu face parte din potentialul uman. Dragostea nu se poate obtine prin transmiterea genelor din parinti in copii, nici prin educatie sau maturizare. Ea nu poate sa fie produsa de-alungul anilor de experienta pe care o persoana ar putea s-a aiba . Multi astazi folosesc cuvintul " dragoste " intr-un mod nepotrivit. Daca am intreba pe multi sa ne dea definitia dragostei am obtine tot atitea raspunsuri. Unii ar spune ca este un caracter , altii ca ar fi o atitudine, altii ca ar fi poate un produs al vointei sau al educatiei iar altii un sentiment reciproc . Cred ca cea mai buna definitie a dragostei care ne da o identificare absoluta a ei este definitia apostolului Ioan. Sa o citam : " Dumnezeu este dragoste; si cine ramine in dragoste, ramine in Dumnezeu si Dumnezeu ramine in el " , ( 1 Ioan 4: 16 ) .
Dragostea este un cadou pe care Dumnezeu n-i l-a dat odata cu creerea noastra. Cind Dumnezeu I-a insuflat lui Adam " sulfare de viata " I-a insuflat si dragostea. De aceea cine pastreaza in fiinta lui caracterele insuflate de Creatorul va pastra bineinteles si dragostea in inima lui.De aceea apostolul Ioan precizeaza ca asa " cum este El ( adica creatorul, Dumnezeu ) , asa sintem si noi in lumea aceasta : astfel se face ca dragostea este desavirsita in noi, … " . Cu alte cuvinte daca ne pastram fiinta asa cum ne-a creat-o Creatorul v-om avea dragoste . Asadar cine ar putea sa-si revendice dreptul de autor al dragostei ? . Raspunsul este " numai Creatorul , Dumnezeu " . Nu pot sa nu adaug indemnul apostolului Ioan : " Prea iubitilor , sa ne iubim unii pe altii ; caci dragostea este de la Dumnezeu . Si oricine iubeste, este nascut din Dumnezeu, si cunoaste pe Dumnezeu . "
Daca inca nu am fost destul de convingator pina aici , Biblia de aduce o alta dovada a divinitatii dragostei. Dragostea este vesnica , nu depinde de timp. Toate lucrurile se schimba, incepind cu principiile omenesti , legile pamintesti, ideile despre viata si moarte , si nu in ultimul rind fiinta noastra trecatoare . Daca dragostea ar fi un produs uman s-ar shimba si ea dupa vremuri si soroace. Ar deveni " l-a moda ". Dar din fericire nu este asa!. Dragostea este aceeasi de la Adam pina l-a mine astazi. Apostolul Pavel marturiseste corintenilor despre dragoste scriind :" Dragostea nu va pieri niciodata . Proorociile se vor sfirsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfirsit. Caci cunoastem in parte, si proorocim in parte; dar cind va veni ce este desavirsit, acest " in parte " se va sfirsi. " Adica toate lucrurile au un sfirsit , cu exceptia insa a dragostei.Ea este vesnica pentru ca creatorul ei este vesnic.
O alta dovada de netagaduit ca dragostea este un produs ceresc si nu pamintesc este exemplul pe care Dumnezeu ca Creator n-il da noua creaturii . Apostolul Ioan ne explica mai bine acest lucru cind spune:" Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi, si a trimis pe Fiul Sau ca Jertfa de ispasire pentru pacatele noastre." Dumnezeu a dat pe Fiul Sau sa sufere pentru noi ca sa capatam mintuirea. Aceasta a fost un act al caracterului Lui Dumnezeu care este dragoste. El nu a masurat pretul care trebuie sa-L plateasca pentru salvarea omenirii. Ci a decis in acord cu divinul caracter care-I apartine si care este dragostea. Daca vrei sa porti in fiinta ta o emblema divina, imbratiseaza dragostea lui Dumnezeu.
Dragostea divina te include in familia Lui Dumnezeu. Numai prin acceptarea dragostei in inima ta poti sa-I numesti pe Dumnezeu "Tata".
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org