Referat - Nadejdea Crestina

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
323
Etichete
nadejdea, crestina
Descarcari
224
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Lucrare de seminar pe semestrul II la Morala







Nadejdea crestina








Prof. Adrian Ghe. Paul

Realizator: Adriana Berci





2006
Cuprins




Introducere
Ce este nadejdea si de unde izvoraste ea?
Toma D’Aquino si rabdarea
Nadejdea si deznadejdea
Pacatele impotriva nadejdii
Mentinerea nadejdii
Concluzie













Introducere

Prin nadejdea crestina, una dintre cele trei virtuti teologice, Dumnezeu ne face sa intelegem ca El este alaturi de noi si ne ajuta sa trecem peste necazuri cu conditia sa fim rabdatori in asteptarea ajutorului si a celor fagaduite noua. Dumnezeu ne-a creat din iubire, si prin nadejde, El vrea sa ne aratam iubirea fata de El si prin asteptare, sperand cu rabdare ajutorul sau cele fagaduite din partea Sa. Noi trebuie sa fim convinsi ca Domnul isi va indeplini promisiunile facute fata de noi, dar trebuie sa mai stim ca acestea se vor adeverii si implini doar cand va voi si va crede El de cuviinta.
Deci, nadejdea crestina vrea sa fie dorul arzator si asteptarea cu incredere a implinirii tuturor celor fagaduite de Dumnezeu tuturor acelora care cred in voia Sa. Omul stie ca Dumnezeu este de cuvant si se vor implini toate cele fagaduite lui pentru ca de-a lungul veacurilor Domnul si-a respectat toate promisiunile facute oamenilor.
Prin nadejde se intelege incredintarea pe care cineva o are privitor la impliniri viitoare si satisfactia pe care o va avea in urma acelei impliniri. Doar increderea adevarata in implinirea fagaduintelor si mai ales in Fagaduitorul cel drept ne pot duce spre calea vesniciei.

Ce este nadejdea si de unde izvoraste ea ?

Nadejdea ca virtute teologica, este puterea care sustine pe om in intreaga lui activitate : ,,Toate lucrurile cele vazute, savarsite in aceasta lume, se fac cu speranta imartasirii de rezultatul ostenelilor. Daca cineva nu se bucura din plin de rezultatul ostenelilor sale, munca nu-i este de nici un folos. Agricultorul seamana cu speranta obtinerii roadelor (I Cor. 9,19), iar cel ce-si ia sot


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org