Referat - Origini

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
417
Etichete
origini
Descarcari
262
Nota
0 / 10 - 0 voturi







Una din problemele ce l-a preocupat pe om din cele mai vechi timpuri a fost aceea a propriei sale origini.




Sufletele se afla într-un proces etern de evolutie. Ele urmeaza cicluri de încarnare voluntara, pe diferite planete din Univers, inclusiv pe planeta noastra. Stagnarea si involutia spirituala în cursul timpului a produs diferentierea sufletelor. Create egal initial, sufletele au evoluat inegal în cursul timpului.
Un mister este cel al aparitiei vietii în Univers. Atomii din lumea anorganica nu se deosebesc cu nimic de atomii din corpurile vii. Cum se poate atunci explica faptul ca atomii anorganici se transforma în atomi organici dupa introducerea lor în organism? Calcule statistice au demonstrat ca probabilitatea aparitiei moleculelor mai complicate (proteine, enzime etc), ca rezultat al unui lant de pure întâmplari, este practic zero. Originea vietii ramâne în continuare o mare enigma. Probabilitatea nasterii întâmplatoare a vietii în Univers este practic nula!
Inexplicabil este si modul cum constiinta comanda/ actioneaza asupra materiei. Cum poate un simplu gând sa puna în miscare muschii picioarelor, pentru ca omul sa faca câtiva pasi, sau muschii mâinii, spre a ridica o carte de pe masa ? Unde este loc în lumea determinismului, cu legile sale fizice previzibile, pentru libertatea de vointa? Fiintele nu pot fi numai simple masini automate, dirijate de legi fizico-chimice! Unul din principiile fizicii quantice este indeterminismul lumii microscopice. Misterul lumii microscopice, lume care nu se supune legilor macroscopice determinist-previzibile, consta în faptul ca nu se poate explica de ce (la depasirea unui anumit prag critic !) lumea microscopica (nebuloasa, haotica, imprevizibila !) se transforma dintr-odata într-o lume macroscopica ordonata, previzibila. Un scaun, de pilda, este compus dintr-o suma de particule nebuloase, care se misca haotic, imprevizibil. Macroscopic însa, scaunul ne apare ca un corp stabil, supus unor legi fizice bine d


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org