Referat - Patimile Domnului

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
468
Etichete
patimile, domnului
Descarcari
218
Nota
0 / 10 - 0 voturi

PATIMILE DOMNULUI

Dupa ce a predicat, Iisus le-a spus ucenicilor Sai: “Stiti ca dupa doua zile vor fii Pastele si Fiul Omului va fi dat sa fie rastignit” Preotii, carturarii si batranii s-au strans in curtea preotului Caiafa si s-au sfatuit cum sa-l prinda pe Iisus si sa-l omoare. Iuda Iscarioteanul s-a oferit sa-l vanda pe Iisus in schimbul a 30 de arginti.
Iisus a vrut sa ia cina de Paste cu ucenicii sai. La aceasta cina, El le-a spus : “Unul dintre voi ma va vinde!” Ucenicii L-au intrebat care va fi tradatorul. Printre ei, L-a intrebat si Iuda.Acestuia, Mantuitorul i-a raspuns: “Da, tu esti!”
Apoi, Iisus a luat o paine si le-a dat-o ucenicilor, spunand: “Luati, mancati, caci acesta este Trupul Meu!” Apoi, luand un pahar de vin si dandu-l ucenicilor , le-a spus: “Luati, beti, caci acesta este Sangele Meu!”Dupa cina, Iisus le-a zis ca toti il vor trada in noaptea aceea. Petru a negat acest lucru, insa Mantuitorul l-a asigurat ca chiar el se va lepada de el, de trei ori, inainte sa cante cocosul.
Apoi, cu totii s-au dus in gradina Ghetimani unde Iisus s-a rugat de 3 ori. In acest timp, a aparut Iuda, insotit de soldati inarmati. El le-a spus sa-l ia pe acela pe care-l va saruta pe obraz. Soldatii L-au prins pe Mantuitor si ucenicii au fugit. Iisus a fost dus la Caiafa, iar Petru l-a urmat.
Preotii nu aveau nici un motiv ca sa-l condamne pe Iisus. Mantuitorul a spus ca este Fiul Domnului si a fost condamnat la moarte.Petru a negat de 3 ori ca L-ar cunoaste pe Iisus. Dandu-si seama ca L-a tradat, a iesit afara, plangand. Iisus a fost dus la Pilat din Pont. Vazandu-L,Iuda s-a cait. A aruncat cei 30 de arginti si s-a spanzurat.
La Paste, dregatorul Pilat avea obiceiul sa elibereze un condamnat pe care il voia poporul. Atunci, poporul a cerut ca Iisus sa fie rastignit si sa fie eliberat Baraba.Sotia lui Pilat i-a spus acestuia sa nu-l condamne pe Isus, dar el, vazand insistentele poporului, a luat apa, s-a spalat pe maini si a spus: “eu sunt nevinovat de sa


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org