Referat - Poruncile din cartea Exod

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
436
Etichete
poruncile, din, cartea, exod
Descarcari
311
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Porunci din cartea Exod


Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.

Cine aduce jertfe altor dumnezei decat Domnului singur, sa fie nimicit cu desavarsire. (22:20)

Pe vrajitoare sa n-o lasi sa traiasca. (22:18)

Sa paziti tot ce v-am spus si sa rostiti numele altor dumnezei: numele lor sa nu se auda iesind din gura voastra. (23:13)

Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant sau in apele mai de jos decat pamantul.

Sa nu faceti dumnezei de argint si dumnezei de aur, ca sa-i puneti alaturi de Mine; sa nu va faceti alti dumnezei. (20:23)

Sa-mi ridici un altar de pamant, pe care sa-ti aduci arderile de tot si jertfele de multumire, oile si boii. In orice loc in care Imi voi aduce aminte de Numele Meu, voi veni la tine si te voi binecuvanta. (20:24)

Daca-Mi vei ridica un altar de piatra, sa nu-l zidesti din pietre cioplite; caci cum iti vei pune dalta in piatra o vei pangari. (20:25)

Sa nu te sui la altarul Meu pe trepte, ca sa nu ti se descopere goliciunea inaintea lui. (20:26)





Sa nu iei in desert Numele Domnului.

Sa nu hulesti pe Dumnezeu si sa nu blestemi pe mai marel poporului tau. (22:28)

Adu-ti aminte de ziua de odihna ca s-o sfintesti.

Timp de sase ani sa sameni pamantul si sa-i strangi rodul. Dar in al saptelea sa-i dai ragaz si sa-l lasi sa se odihneasca; din rodul lui sa manance saracii poporului tau, iar ce va mai ramanea, sa manance fiarele de pe camp. Tot asa sa faci cu via si maslinii tai. (23:10-11)

Timp de sase zile sa-ti faci lucrarea. Dar in ziua a saptea sa te odihnesti, pentru ca boul si magarul tau sa aiba odihna, pentru ca fiul roabei tale si strainul sa aiba ragaz si sa rasufle. (23:12)

De trei ori pe an sa praznuiesti sarbatori in cinstea Mea. Sa tii sarbatoarea azimilor; timp de sapte zile, la vremea hotarata, in luna spicelor, sa mananci azimi, cum ti-am poruncit; caci in luna aceasta ai iesit din Egipt; si sa nu vii cu mainile goale inaintea Mea. Sa tii sarbatoarea sec


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org