Referat - Predica Sfantului Apostol Petru in ziua cincizecimii

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
411
Etichete
predica, sfantului, apostol, petru, ziua, cincizecimii
Descarcari
247
Nota
0 / 10 - 0 voturi

PREDICA SF. APOSTOL PETRU
In ziua cincizecimii (a cincizecea zi dupa invierea Domnului Isus-Rusalii)


Dupa ce apostolii si ceilalti din adunarea primilor crestini, la staruinta lor in rugaciune (Fapte cap1 v14) au fost botezati cu Duhul Sfant , multimile de israeliti – inca necredinciosi – s-au adunat acolo cu miile sa vada miracolul.
Atunci Apostolul Petru a vorbit multimii adunate astfel:
„Sa stie bine dar, toata casa lui Israel,ca Dumnezeu a facut Domn si Hristos pe acest Isus, pe care L-ati rastignit voi” (Fapte cap 2 v.36)
Dupa ce au auzit ei predica Sf. Ap. Petru care acum era plin de Duhul Sf. de care era ajutat sa predice cu mare eficacitate, ei s-au convins de starea vietii lor pacatoasa dar si de crima oribila pe care au savarasit-o omarandu-l chiar pe fiul lui Dumnezeu.De aceea plin de cutremur si spaima au zis lui Petru celorlalti apostoli: „Fratilor ce sa facem?” (Fapte cap2 v37). La aceasta intrebare deznadajduita Sf.Ap. Petru le indica solutia de remediere , zicand: „Pocaiti-va , le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele Lui Isus Hristos , spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sf. Duh.” (Fapte cap2 v38).
Ce inseamna cuvantul POCAITI-VA ? Multi oameni confunda pocainta cu o religie, un cult, o secta, o denominatie, cu o organizatie religioasa etc.
Pocainta nu este nicidecum o organizatie religioasa , din potriva , pocainta este o stare de fapt , o viata traita perfect dupa preceptele Bibliei, facand voia Lui Dumnezeu, la o astfel de pocainta indeamna pe oameni Biblia si nicidecum la o anumita organizatie religioasa.
Citate biblice despre pocainta:
1. Isaia cap1 v 16, 17 ;
2. Matei cap 3 v 1, 2 ;
3. Matei cap 4 v 17 ;
4. Fapte cap 17 v 30 – 31 ;
5. Luca cap 24 v 47 ;
De asemenea pocainta biblica cere inchinarea strictanumai lui Dumnezeu, care este nevazut, si interzice cu desavarsire inchinarea la obiecte materiale preinchipuitoare a dumnezairii, dovada biblica:
1.Deuteronom cap 5 v 8 ,9 „Sa nu-ti faci chip


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org