Referat - Sfanta Evanghelie

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
496
Etichete
sfanta, evanghelie
Descarcari
354
Nota
0 / 10 - 0 voturi

SFANTA EVANGHELIE
DUPA MARCU

~ rezumat~


CAP.1

„Ioan Botezatorul. Botezul lui Iisus Hristos. Ispitirea. Predica. Primii ucenici. Primele vindecari.”

Ioan boteza si propovaduia botezul in tot tinutul Iudeii si Ierusalimului, spunând oamenilor ca el ii boteaza cu apa, insa El ii va boteza cu Duhul Sfânt.
In acea vreme, a venit Iisus in Nazaretul Galileii, unde a fost botezat de catre Ioan cu apa Iordanului. Duhul Sfânt s-a coborât peste Iisus sub forma unui porumbel alb. Acesta l-a manat pe Iisus in pustietate unde a stat patruzeci de zile, fiind ispitit de satana. Dupa ce Ioan a fost prins, Iisus a venit in Galileea propovaduind Evanghelia.
Mergând pe lânga Marea Galileii, Iisus ii cheama pe Andrei si pe Simon, spunându-le sa îl urmeze. Mergand mai departe îl cheama si pe Iacov, fiul lui Zevedeu si pe Ioan, fratele lui.
Apoi, Iisus a mers in Capernaum unde intrând in sinagoga învata norodul. Aici a gasit un om cu Duh necurat. Iisus a alungat acest Duh, lasându-i pe oameni înmarmuriti. Dupa ce a iesit din sinagoga, Iisus a intrat împreuna cu Iacov si Ioan in casa lui Simon, zis Petru, si a fratelui sau Andrei, unde a vindecat-o pe soacra lui Petru, care zacea in pat. Dupa vindecarea mai multor oameni, a venit la Iisus un lepros pe care Iisus l-a vindecat, spunându-i sa nu zica nimanui de aceasta. Insa leprosul a început sa vesteasca lumii cele întâmplate, Iisus ne mai putând sa intre in nici o cetate.

CAP.2

„Vindecarea slabanogului. Chemarea lui Matei. Postul. Smulgerea spicelor in zi de sambata.”

Iisus s-a întors in Capernaum, unde oamenii i-au adus un slabanog care zacea in pat. Iisus a avut puterea de a-l ridica, d


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org