Referat - Sfanta Monica

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
458
Etichete
sfanta, monica
Descarcari
313
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Sfanta Monica



Ce insemnatate a avut numele “Monica” in religie? Nu multi au auzit de Sfanta Monica desi a avut o mare insemnatate pentru credinta si poate fi un model de urmat.
Acest nume este folosit in engleza ,italiana si spaniola. In California se afla un oras dedicat acestei sfante, denumit Santa Monica. De aici si-au luat numele si cateva colegii, bibiloteci, spitale, etc.
De unde ‘vine’ Monica? Sursa esta "Monos", un cuvant grecesc insemand "singuratate." Acest nume mai poate fi derivat de asemenea din alte surse latine: "monere", insemnand "a sfatui" sau "nonnica", de la cuvantul "nun, nonna".
Putine mame au avut o biografie ca cea a Sfintei Monica ,dar si mai putini fii au avut o mama ca Sfanta Monica, printre ei numarandu-se Sfantul Augustin. De fapt cam tot ce stim despre ea, stim de la fiul sau,mai exact din propria biografie. Odiseea vietii lor a fost intretaiata mai mult de 30 de ani. Unii au vazut interventia ei in viata Sfantului Augustin .Aflam din cronici ca printr-o lupta crancena,Sfanta Monica a reusit sa-si indrepte fiul catre credinta, printr-o statornicie tipica unei mame dominante.
Monica a fost nascuta crestina in Thagaste, situat in Africa de Nord, in preajma anului 331. A fost fiica unor parinti iubitori care au creescut-o in spirit crestin. Augustin ne relateaza o singura intamplare din copilaria ei , desigur povestita lui chiar de Monica insasi. Aceasta a fost in pericol de a deveni alcoolica din cauza vinului, dar s-a redresat cand sorbiturile ei secrete din crama au fost descoperite de servitoare care intr-un moment de furie a facut-o alcoolica. Aceasta remarca intepatoare au indemnat-o sa-si schimbe comportamentul si sa-si dezvolte perseverenta. Probabil aceasta e cauza rugaciunilor indreptate spre ea venite din partea alcoolicilor.
Casatoria ei cu Patricius ,un pagan roman oficial ,nu apare sa fii fost una fericita , dar a fost linistita si stabi


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org