Referat - Sfanta Mucenita Filoteia

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
321
Etichete
sfanta, mucenita, filoteia
Descarcari
228
Nota
0 / 10 - 0 voturi

SFANTA MUCENITA FILOTEIA
-7 decembrie-



Dar,ca de obicei, asuprita ,pedepsita si chiar parata la tatal ei , pe motiv ca n-o asculta ,ci merge prea des la biserica si ca risipeste averea casei ,dand-o la copii orfani si saraci. Pentu acestea era certata de tatal ei.
Dar fecioara Filoteia nu se tulbura, nici nu punea la inima aceste ispite ce i le facea satana prin invidia mamei vitrege, pentru a o indeparta de la faptele cele bune, pe care le invatase de la buna ei mama . ci, dimpotriva, pe masura ce crestea, Filoteia mergea continuu la slujbele bisericii, impartea hainele ei bune si mancarea la copiii saraci care ii ieseau in cale, iar acasa se ruga si postea mereu. Caci trei au fost faptele ei bune care o incununau: rugaciunea, fecioria si milostenia.
Cand avea numai 12 ani a binevoit Dumnezeu s-o invredniceasca pe fericita Filoteia de cununa muceniciei si de bucuria imparatiei ceresti, intr-un chip ca acesta. Fiind toamna si tatal ei lucrand la camp, Filofteia era trimisa zilnic de mama vitrega sa-i duca mancare pe ogor. Dar fericita obisnuia sa imparta cate putin din mancare la copiii saraci care ii ieseau in cale. Observand tatal ei ca mancarea nu-i ajunge, si-a certat femeia pentru aceasta,iar ea i-a zis:’Intreaba pe fiica ta ce face cu mancarea ca eu iti trimit mancare destula la camp!’. Atunci ticalosul tata maniindu-se pe fericita Filoteia, si-a pus in minte s-o pandeasca pe cale si sa afle ce face cu mancarea de nu-i ajunge.
Intr-o zi, la amiaza ,pe cand el o pandea dintr-un desis, vede pe filotea cum imparete mancarea la copiii saraci. Atunci pornindu-se cu manie de fiara ,din indemnul diavolului, a aruncat cu barda ce-o purta la brau asupra sfintei Filoteia si, taind-o la picior, in putina vreme, din cauza ranii, fericita si-a dat sufletul in mainile prea dulcelui ei mire Iisus Hristos.
Astfel tatal ei dupa trup a devenit prigonitorul si ucigasul ei pentru credinta, dupa cuvantul Evangheliei care zice:’Si va da frate pe frate la moarte si tata pe f


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org