Referat - Sfanta Scriptura

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
702
Etichete
sfanta, scriptura
Descarcari
365
Nota
0 / 10 - 0 voturi

DESPRE INSEMNATATEA SFINTEI SCRIPTURI

Intre cartile de valoare universala, nemuritoare, carti ce constituie mijloace majore de inaltare spirituala, Sfinta Scriptura, se situeaza pe primul loc.
Ea exista de peste trei mii de ani, dar patina vremii nu i-a diminuat valoarea, utilitatea sau activitatea. Reinnoindu-si periodic vesmintul omenesc-limba-prin noi versiuni, ea isi vadeste de fiecare data fondul sublim, valorile sale imense culturale, pentru umanitate si cele mintuitoare pentru lumea crestina; caci ea contine deopotriva profunde valente spirituale omenesti, ca si un fond revelational absolut necesar pentru mintuirea crestinilor.
De aceea, chiar printre cei care refuza sa accepte vreo dogma si nu cred in originea divina a Sfintei Scripturi sint multi care o citesc si studiaza din cauza problemelor ce se gasesc in ea referitor la fiinta umana si destinul sau, la rolul sau jucat in evolutia umanitatii si mai ales, a popoarelor si civilizatiei din Orientul Apropiat ca si pentru continutul sau artistico-literar. Pentru crestini ea este cartea fundamentala orentativa in materie de credinta, cartea de capatai, de instruire, inaltare si mingiiere sufleteasca.
De aceea, in rindurile ce urmeaza ii vom releva importanta si valoarea ca opera culturala si mijloc de instruire si edificare sufleteasca pentru crestini, deoarece, fata de multimea mijloacelor de influenta culturala de astazi s-ar putea crede ca si-a pierdut din valoare si importanta.
Sfinta Scriptura sau Biblia , este cartea cea mai reprezentativa a omenirii. Ca valoare spirituala ea reprezinta experienta religioasa a unui popor, a unor personalitati exceptionale, - viata sociala, morala, legislativa si istorica: revelind si viata comunitatilor primitive crestine a unui popor precum si experienta religioasa a apostolilor, si invatatura Domnului Hristos. Este o carte veche. Totusi, cu toata vechimea ei, Sfinta Scriptura este superioara tuturor operelor similare atit religioase cit si profane. "Cind deschideti


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org