Referat - Sfintele Taine

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
594
Etichete
sfintele, taine
Descarcari
357
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Sfintele Taine


Fiinta Tainelor
Necesitatea Tainelor
Numarul Tainelor
Sfânta Taina a Botezului: - « Iisus a venit sa mântuiasca prin Sine pe toti, adica pe cei ce se renasc printr’Însul pentru Dumnezeu: pe copii, pe tineri si pe batrâni » (Sf. Irineu)
- « Biserica a primit de la Apostoli traditia de a împartasi si
pruncilor Botezul » (Origen)
- « Ai copii ? Sa nu ia timp rautatea. Sa fie sfintit (botezat) din pruncie, sa fie consacrat Duhului de la început » (Sf. Grigorie Teologul)
- « Cel ce neaga necesitatea Botezului copiilor celor nou nascuti sa fie anatema » (sin. Cartagina-481)
Materia
Formula
Savârsitorul
Primitorii
Sfânta Taina a Mirului (Mirungerea): - abia dupa primirea Sfântului Mir, noul botezat e vrednic sa poarte numele de crestin. (Chiril al Ierusalimului)
Materia
Formula
Sfânta Taina a Euharistiei:
Materia - « Înca aducem Tie aceasta slujba duhovniceasca si fara de sânge si cerem si ne rugam si cu umilinta la Tine cadem, trimite Duhul Tau Cel Sfânt peste noi si peste aceste daruri ce sunt puse înainte, si fa adica pâinea aceasta cinstit Trupul Hristosului Tau, iar ce este în paharul acesta cinstit Sângele Hristosului Tau, prefacându-le cu Duhul Tau Cel Sfânt » (Sf. Ioan Gura de Aur)
Savârsitorul
Primitorii
Efectele - « Nu un om face ca darurile prezente (pâinea si vinul) sa se prefca în Trupul si Sângele Domnului, ci Hristos Care a fost rastignit pentru noi, Caruia preotul Îi tine locul » (Sf. Ioan Gura de Aur Omilie despre tradarea lui Iuda,I,6
- « Pâinea si vinul nu sunt nicidecum închipuirea Trupului si Sângelui lui Iisus
Hristos, fereasca Dumnezeu, ci însusi Trupul lui Hristos unit cu Dumnezeirea… dar nu ca si cum Trupul pe care-l ia crestinul ar cobori din cer: pâinea si vinul sunt prefacute în Trupul si Sângele Domnului » (Sf. Ioan Damaschin)
- « Aducem în numele Lui jertfa pe care Domnul Iisus a poruncit sa fie adusa, adica ca jertfa pâinii si a vinului în Euharistie » (Sf. Justin Martirul Dial. Trifon,4)
- « De aceea (je


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org