Referat - Sfintii trei Ierarhi Vasile,Grigorie si Ioan

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
521
Etichete
sfintii, trei, ierarhi, vasilegrigorie, ioan
Descarcari
349
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Sfintii trei Ierarhi Vasile, Grigorie si Ioan


Un loc aparte îl au Sfintii Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Cuvântatorul de Dumnezeu si Ioan Gura de Aur.,in panteonul marilor ierarhi, teologi si sfinti ai bisericii crestine
An de an, la 30 ianuarie, întreaga Ortodoxie, dar nu numai, praznuieste în chip deosebit pe Sfintii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur, care au stralucit ca niste luceferi pe bolta cereasca a Bisericii crestine. Si pentru ca ei s-au dovedit , facultatile de teologie i-au ales ca patroni si ocrotitori, ca viata crestina si luminatori în întelegerea credintei crestine.
În viata lor, în cultura si stiinta lor, dar mai ales în credinta lor, teologii de pretutindeni, profesori si studenti, cauta mereu resurse de traire a vietii crestine autentice si a credintei celei adevarate.
Daca despre Sf. Apostol Pavel s-a spus, si pe drept cuvânt, ca este fereastra prin care pagânii L-au cunoscut pe Hristos si s-au convertit la crestinism, despre Sfintii Trei Ierarhi putem spune ca sunt ca trei ferestre prin care crestinatatea a privit spre Hristos si a primit lumina de la El.
Cu cât ne apropiem de ei, cu atât îi cunoastem mai bine, cu cât le cercetam viata si opera, cu atât mai mult ne dam seama de valoarea lor si de folosul pe care îl putem avea daca îi luam ca model de întelegere si traire a vietii crestine.
Pentru a ne da seama de valoarea lor proprie si a tuturor laolalta, pentru ca fiecare dintre ei are ceva specific, dar au si lucruri comune care îi fac nedespartiti, ei trebuie analizati împreuna..
Opera lor este vasta, iar activitatea lor a cuprins toate domeniile si aspectele vietii: social, cultural, pastoral-misionar, dar au stralucit prin contributia lor în formarea învataturii celei adevarate si pastrarea ei în fata celor ce o atacau din toate partile.
Mai întâi sa facem o trecere în revista a perioadei în care au trait, a modului în care s-au pregatit, a ceea ce i-a unit, si nu în ultimul rând a motivului pe


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org