Referat - Vindecarea celor doi orbi (Mt 9, 27- 21)

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
421
Etichete
vindecarea, celor, doi, orbi
Descarcari
261
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Vindecarea celor doi orbi (Mt 9, 27- 21)



Lista abrevierilor

Abrevieri tehnice: Abrevieri biblice:

cap. – capitolul Iac. – Epistola sfântului apostol Ia-
cf. – conform cob
ed. – editura In. – Evanghelia dupa Ioan
op. cit. – opera citata Is. – Isaia
p. – pagina Lc. – Evanghelia dupa Luca
pp. – paginile Mc. – Evanghelia dupa Marcu
sf. – sfântul Mt. – Evanghelia dupa Matei
v. – versetul II. Regi. – Cartea a doua a Regilor
vv. – versetele Rom. – Epistola lui Pavel catre Ro-
vol. – volumul mani




Introducere



Aceasta lucrare de seminar îsi propune sa prezinte una dintre minunile savârsite de Mântuitorul Isus Cristos, asa cum este ea relatata de sfântul evanghelist Matei în cap. 9, 27- 31, si anume vindecarea celor doi orbi. Metoda folosita la redactarea acestui seminar este, pe de o parte descriptiva, iar pe de alta parte analitica.
Pentru o mai buna întelegere a acestei teme de seminar si pentru a evidentia mesajul acesteia, am structurat lucrarea de seminar în trei capitole. Primul capitol prezinta contextul temei de seminar în Evanghelia lui Matei cât si structura acestei pericope evanghelice; al doilea este un comentariu exegetic al fragmentului Mt 9, 27- 31, iar al treilea prezinta câteva reflexii teologice, si anume: explicarea titlului „Fiul lui David”, vindecarea orbilor ca si o consecinta a credintei în Isus si iubirea aproapelui.




Cap I. Contextul si structura


Aceasta pericopa evanghelica face parte din partea a doua din Evanghelia lui Matei si ne prezinta activitatea Domnului Isus Cristos în Galileea. Mântuitorul savârseste aceasta minune (vindecarea celor doi orbi) din dorinta de a-i ajuta pe cei doi nenorociti, dar minunea serveste si ca dovada a divinitatii Sale.
Întregul fragment graviteaza asupra credintei în Isus, în Mesia, care schimba viata celor doi orbi; înainte orbi si disperati, acum vazatori ai puterii mesianice.
În mod schemat


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org