Referat - Adolescenta - stare si sursa de inspiratie

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
814
Etichete
adolescenta, stare, sursa, inspiratie
Descarcari
286
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Adolescenta – stare si sursa de inspiratie



Un cuvânt folosit pentru a descrie perioada dintre copilarie si maturitate este adolescenta. Cuvântul adolescenta vine din cuvântul latinesc “adolescere”, care înseamna a creste. Când oamenii folosesc cuvântul adolescenta, de obicei se refera nu numai la schimbarile fizice ci si la noile gânduri, sentimente, relatii si responsabilitati pe care le au copiii care devin tineri adulti. Desi cuvintele adolescenta si pubertate au întelesuri diferite oamenii le folosesc, de obicei, ca sinonime. Pubertatea sau adolescenta este o perioada de tranzitie — când un baiat sau o fata nu mai este un copil, dar nu este nici adult înca.
Este cuprinsa, în general, între 14 si 18 ani, având multiple aspecte particulare de la individ la individ. Adolescenta e acea perioada fantastica din viata unui om, în care totul e posibil,în care stelele îti stau în palma, iar lumea asteapta sa fie cucerita de catre tine, adolescentul cu sufletul deschis si mintea limpede. Acum, interesul pentru activitatile intelectuale este inlocuit de interesul de viata. Astfel , scoala si familia devin o rutina . Parintii, vazandu-le situatia scolara , ii cearta , le fac reprosuri , dar majoritatea tinerilor se fac ca asculta si tac ostentativ . In discutiile dintre adolescenti, parintii incep sa fie considerati ca ridicoli, incapabili sa-i inteleaga . Dependenta materiala a tinerilor fata de parinti incepe sa devina motiv de discutie si o preocupare constanta. Asta pentru ca este perioada de formare a unei identitati , presarata de dorinta de independenta ce duce la indepartarea de parinti .
Fiecare a simtit acel fior de teama, când si-a dat seama ca în trupul lui, aproape de copil, au aparut semnele schimbarii. Adolescentul regreta lipsa de griji a copilariei, dar se bucura ca va avea un cuvânt de spus, ca va avea responsabilitati, regreta simplitatea si sinceritatea relatiilor de prietenie dintre copii, dar se bucura de profunzimea noilor relatii care se vor cr


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org