Referat - Banditul Din Llano Estacado

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1300
Etichete
banditul, din, llano, estacado
Descarcari
684
Nota
9 / 10 - 1 vot


FISA DE LECTURA
TITLUL CARTII : BANDITUL DIN LLANO ESTACADO
AUTORUL : KARL MAY
EDITURA : CORINT
DATA :
BANDITUL DIN LLANO ESTACADO
În Texas, New Mexico, se plimba un calaret singuratic. Era un tânar de vreo douazeci si sase de ani pe nume Richard Klausen. El era poet.
Deodata calul s-a oprit, era la capatul puterilor. Calaretul a scos ocheanul si a vazut ceva care se misca. S-a apropiat si s-a întâlnit cu un om ranit. Richard Klausen l-a hranit pe omul ranit, Tom Summerland.
Împreuna ei au plecat în cautarea „lemnarilor” care i-au furat lui Tom Summerland pepitele si ceva praf de aur pe care le-a adunat pentru fratele sau, avocatul Bill Summerland. Au mers ce au mers, pâna ce s-au întâlnit cu „lemnarii”. Poetul si-a scos tomahawk-ul si l-a ranit pe capetenia „lemnarilor”. Apoi Richard Klausen si Tom Summerland au plecat fiecare pe drumul lui.
Poetul a ajuns în statul Arkansas unde s-a întâlnit cu familia bancherului Olbers. Fred Wilson, pretendentul fiicei bancherului, Marga, l-a batjocorit pe Richard Klausen. Domnisoara, având un suflet nobil l-a rugat pe Wilson sa înceteze.
Poetul a facut un popas la primul han care i-a iesit în cale. Si-a lasat calul în grija grajdarului si a cumparat un ziar unde a citit un anunt, ca o doamna pe nume mama Smolly primeste în gazda un om cinstit care va avea acces la biblioteca si va primi mâncare.
Poetul a întrebat unde sta mama Smolly si a plecat spre casa ei .La usa a iesit Sarah, servitoarea care a chemat-o pe stapâna ei .Richard Klausen s-a prezentat în fata proprietarei, care imediat l-a recunoscut, l-a poftit în casa si i-a aratat volumele de poezii din biblioteca scrise chiar de el. Ba chiar mai mult, ea l-a luat în gazda în cea mai buna camera pe care o avea.
Lânga casa mamei Smolly se afla casa bancherului Olbers. Într-o zi Tom Summerland i-a facut o vizita bancherului. El a început sa povesteasca tot ce i s-a întâmplat. Marga a auzit si l-a rugat pe Tom Summerland sa-l descrie pe domnul Klausen, cel care i-a salvat viata. Atunci femeia si-a dat seama ca era vorba de omul pe care Wilson l-a batjocorit.
Din camera lui Richard Klausen se vedea în casa familiei bancherului Olbers. Poetul a vazut-o pe Marga, a luat un creion, o foaie de hârtie si cu sufletul inundat de sentimente a scris o poezie. Dupa câteva momente Richard Klausen a recitit poezia si s-a dus la o tipografie. Redactorii i-au publicat poezia în editia de dimineata a ziarului.
Poetul s-a întors acasa la mama Smolly si a vazut doua umbre. A doua zi dimineata, poetul a întrebat-o pe Sarah cu cine era cu o seara înainte. Fata i-a spus ca a fost cu Fred Wilson si ca îl iubeste.
Într-o zi fiica bancherului i-a facut o vizita mamei Smolly. În acea vizita Marga a aflat ca Richard Klausen locuia în casa vecinei ei. Între timp poetul a intrat în camera unde erau cele doua prietene. Marga si Richard Klausen au facut cunostinta. Înainte de a pleca fiica bancherului l-a invitat pe poet la clubul tatalui sau.
Când a ajuns la club l-a auzit pe Wilson spunându-i bancherului ca o iubeste pe fiica lui. Într-o încapere alaturata se afla Tom Summerland care s-a bucurat foarte tare când l-a revazut pe salvatorul sau. Tom l-a prezentat pe Richard Klausen bancherului Olbers, care l-a invitat la el acasa.
Wilson s-a dus la Sarah si i-a spus sa lase usa descuiata seara ca el va veni sa vorbeasca cu ea. Seara Fred Wilson i-a spus „iubitei” lui sa se îmbrace ca un baiat, sa poata fugii împreuna si sa descuie camera oaspetelui.
Dupa câteva clipe a plecat la casa bancherului. Richarh Klausen, Marga, Tom Summerland si domnul Olbers discutau despre viata poetului. Când au început sa vorbeasca despre „lemnarii” care l-au jefuit pe Tom Summerland, Wilson a intrat, nervos si a scos un cutit. Marga a lesinat pe loc. Toti s-au speriat,iar Fred Wilson a fugit. Imediat ce fiica bancherului si-a revenit poetul l-a demascat pe Wilson si au plecat pe urmele lui.
Între timp banditul a intrat în camera lui Richard Klausen si i-a furat portofelul cu bani. Poetul s-a întors în camera, iar Wilson s-a ascuns sub birou. Marga a iesit pe balcon pentru a-l vedea pe poet si deodata a strigat, anuntându-l ca banditul e în camera lui. Cei doi s-au luptat, dar Fred Wilson a reusit sa fuga împreuna cu Sarah.
Tom Summerland si Richard Klausen au plecat în Texas pentru a-l cauta pe bandit, la fratele lui Antonio Molez.
Când au ajuns ei s-au întâlnit cu Sarah si i-au explicat tot ce s-a întâmplat cu „iubitul” ei. Fosta servitoare a mamei Smolly i-a spus lui Richard Klausen si lui Tom Summerland unde este Wilson si au plecat în cautarea lui.
Deodata s-a auzit un strigat de femeie care cerea ajutor. Poetul si prietenul sau
i-au salvat pe contele Hermano si pe contesa. Drept rasplata contele si contesa i-au invitat în casa lor. Acolo Richard Klausen si ...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org