Referat - Cel mai iubit dintre pamanteni - povestirea subiectului romanului

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
738
Etichete
cel, mai, iubit, dintre, pamanteni, povestirea, subiectului, romanului
Descarcari
241
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Marin Preda- CEL MAI IUBIT DINTRE PAMÂNTENI
-povestirea subiectului romanului-

Volumul I
Partea întâi
I.Autorul se gândeste la moarte. Aflam ca va fi condamnat la închisoare pe viata, prietenul sau, fost judecator, îl sfatuise sa scrie tot ce s-a întâmplat. Autorul se gândea la liberatate care era negata. Aflam ca tatal sau fusese monteur de avioane si ca fiul sau avea si o fetita(este impropriu sa folosim termenul de „autor” deoarece autorul a intrat în pielea personajului Victor Petrini, naratiunea se face la persoana I, deci sunt relatate întâmplarile lui Petrini chiar de el însusi).
II.Personajul spune ca fusese un adolescent turbulent, pentru duritatea sa fusese deseori pedepsit de parinti, fetele îl ocoleau. La scoala avea deseori probleme, fiind dus de multe ori la cancelaria scolii, mustrat de subdirector –Latcu-si de parintele Dohe caci nu credea în existenta lui Dumnezeu.
III.Personajul vorbeste de mama sa care acum murise, tatal sau petise în casa unui functionar cu multe fete. Sora mai mica a mamei sale era îndragostita de tatal sau. Mama lui îî lasa prea mare libertate tatalui sau, acesta putea sa faca ce vroia. Aflam despre mama personajului ca era foarte credincioasa, Acesta fiind prezent în toate gândurile ei. Personajul îsi aminteste de copilaria sa, când a baut cafea cu lapte dintr-o ceasca din portelan cu flori rosii si albastre.
IV.Mama sa nu a putut avea copii multi ani de zile, dar se ducea regulat la biserica, pâna când a reusit sa nasca. O întâmplare i-a ramas autorului în minte, si anume când era în liceu si avea 14 ani, mama lui 38, iar tatal sau 40, s-au culcat în trei paturi. Tatal s-a trezit si s-a dus în patul mamei, nu a fost primit. I s-a parut foarte ciudat faptul ca mama l-a numit pe tatal sau batrân desi el era înca tânar.
V.La vârsta de 18 ani, a început sa creasca trufia personajului, nu credea în divinitate, o întreba pe mama lui ce era pacatul, din punctul sau de vedere mama lui nu era o pacatoasa, pentru ca nu în


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org