Referat - Chemarea strabunilor - Jack London

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
474
Etichete
chemarea, strabunilor, jack, london
Descarcari
329
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CHEMAREA STRABUNILOR
JACK LONDON

Buck era ca alti caini voinici, cu muschii tari si cu blana lunga si calduroasa de la Puget Sound pana la San Diego.
In vremea aceea oamenii descoperisera metal galben, si isi doreau caini, dulai capabili de mari eforturi.
Buck traia intr-o casa uriasa din Santa Clara Valley, ferma judecatorului Miller. In spatele conacului existau multe hambare, grajduri, pasuni, livezi, etc. , multi muncitori si case ptr ei. Buck se nascuse aici si isi petrecuse patru ani din viata, alaturi de stapan; de fiii lui, pe care ii insotea la vanatoare; de fiicele sale, Mollie si Alice pe care le escorta in plimbarile lor de seara; si de alti caini ca Toots, mopsul japonez sau Ysabel, catelusa mexicana fara par, acestia neavand importanta. Lui ii apartinea intregul regat. Era un caine credincios, si jucaus cu nepotii judecatorului. El preluase atributiile tatalui sau, un Saint Bernard, pe nume Elmo care fusese nedespartit de stapan. Mama lui a fost de rasa ciobanesc scotian, pe nume Shep, iar Buck cantarea o suta patruzeci de livre, saptezeci de kg. Era demn si respectat de ceilaltidin jur, comportandu-se asemenea unui rege, iar mentinerea sanatatii a fost datorita placerii de a se balaci in apa.
In anul 1897, toamna, a fost gasit aur la Klondike, iar barbatii fiind atrasi, veneau spre nordul inghetat. Buck nu avea de unde sa stie ca Manuel, ajutor de gradinar, ii placeau jocurile de noroc, iar din castigul sau nu-I mai ramanea nimic, deoarece trebuia sa-si intretina nevasta si numerosii lui copii.
El l-a luat pe Back, intr-o noapte, prin livada, ajungand in mica gara College Park, in timp ce judecatorul se afla la o intalnire a Asociatiei Viticultorilor , baietii se ocupau cu organizarea unui club de atletism, iar Buck credea ca este o plimbare. Acolo, dulaul fuse incredintat de catre Manuel, unui barbat strain si artagos, ce-l aruncara in vagonul cu bagaje, dupa ce ii stransese funia la gat, pana se sufoca, iar fortele lui ii scazusera. Revenind


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org