Referat - Ciresarii-vol I

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
5101
Etichete
ciresariivol
Descarcari
927
Nota
10 / 10 - 1 vot

CIRESARII
CAVALERII FLORII DE CIRES
DE CONSTANTIN CHIRITA
Dan,Victor,Ionel,Maria,Lucia,Ursu si Tic sunt ciresarii.Ei îsi fac planuri pentru a pleca într-o expeditie stintifica la Pestera Neagra.Aceasta pestera nu a fost foarte des explorata de nimeni.
Tic nu poate pleca în expeditia stintifica deoarece tatal lui nu-l lasa,dar copilul apeleaza la paznicul scolii,mos Timofte.Acesta îl convinge pe tatal lui Tic sa-l lase în expeditie.Tic se hotaraste sa le faca o surpriza prietenilor sai, ciresarii întâlnindu-se cu ei pe drum.
Peste câteva zile ciresarii îsi fac bagajele si pleaca spre Pestera Neagra. Tic are un câine pe nume Tombi.Copilul îsi ia câinele si pleaca imediat pe urma ciresarilor.Spre seara ciresarii ajung la gura pesterii cu bine,însa Tic s-a ratacit cu Tombi într-o padure.Cu putin noroc Tic a fost gasit de Ursu.Sora lui Tic, Maria s-a bucurat foarte mult când l-a vazut pe fratele ei.
Dimineata,ciresarii se împart în doua grupe.Prima grupa era alcatuita din Ionel,Victor,Maria si Tic care urma sa intre în pestera,iar a doua grupa era alcatuita din Ursu,Lucia si Dan care trebuie sa urce pe coama pesterii.Daca s-ar întâmpla ceva a doua grupa trebuie sa ceara ajutor oamenilor de la o cabana de lânga pestera.
Asa ca prima grupa a intrat în pestera cu trei lanterne si aparetele aduse de Ionel cu care sa poata comunica cu cei de afara.Ajunsi într-un salon toti cei din pestera au ramas uimiti de frumusetea stalagmitelor si a stalactitelor.La primul lac din pestera ciresarii au facut o luntre cu care au trecut toate lacurile pe care le-au întâlnit.Dupa harta veche,pestera se termina la al treilea lac,dar Victor se încapatâneaza si vrea sa vada daca pestera nu continua dupa lac.Victor se urca în luntre,si pleaca spre capatul pesterii.Acolo el gaseste o noua pestera si îi duce pe toti în acea pestera, dar când a trecut Tic,Victor l-a luat pe copil dar luntrea si Tombi au cazut într-o cascada.Tic a suferit foarte mult findca l-a pierdut pe Tombi.
Cei trei ciresari aflati pe un deal deasupra pesterii sunt îngrijorati deoarece nu au primit nici un mesaj de la ceilalti ciresari.A doua grupa au început sa exploreze noua pestera si si-au dat seama ca în pestera au mai trecut doi oameni.Tic s-a bagat într-o crapatura si a gasit barca de cauciuc a vânatorului Petrachescu din satul lui.Peste câteva ore,Ionel a fost rapit de cei doi oameni care au trecut prin pestera.Era chiar Petrachescu si un barbos.Acestia
l-au batut pe Ionel,dar copilul a scapat de cei doi oameni prefacându-se ca si-a rupt piciorul.Ionel a fost gasit de ciresarii din pestera.El le-a spus ca unul din oameni este Petrachescu si ca era înarmat si periculos.
Ciresarii au ajuns în sfârsit la capatul pesterii,dar drumul era blocat.Ei s-au pregatit pentru a-l înfrunta pe Petrachescu.Din fericire Ursu a ajuns înaintea vânatorului si i-a tras pe Ionel,Maria si Tic deasupra pesterii unde erau salvati.Victor nu a mai avut timp sa fie tras de Ursu deasupra pesterii,asa ca s-a ascuns într-o scobitura din peretii pesterii pentru ca venea Petrachescu.
Vânatorul l-a vazut pe Victor si a tras câteva focuri de arma spre el. Petrachescu si-a dat seama ca el avea gloante oarbe în pistol asa ca a fugit înauntru în pestera pentru a se salva.Victor nu a patit nimic asa ca toti ciresarii au fost salvati.
Petrachescu si barbosul au fost prinsi se catre oameni si bagati la puscarie.Tombi a fost gasit de niste colegi de scoala ale ciresarilor pe nume Sergiu si Pompilica.Povestea ciresarilor în Pestera Neagra a fost povestita în toata tara.
...


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org