Referat - Cuore - Inima de copil

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
2022
Etichete
cuore, inima, copil
Descarcari
387
Nota
0 / 10 - 0 voturi




CUORE
Inima de copil
De Edmondo de Amicis


Aceasta carte este inchinata copiilor din scolile primare,ea s-ar putea intitula : Istoria unui an de scoala scrisa de un elev de clasa a III-a a unei scoli orasenesti din Italia.
Acest copil isi nota intr-un caiet in fiecare zi tot ce vedea si simtea el,iar tatal lui la sfarsitul anului, scrie aceasta carte dupa notitele lui.
Cartea este impartita pe luni si zile.
Prima povestire incepe pe 17 octombrie ,zi in care incepea scoala.Enrico incepe anul scolar in scoala Baretti si mama lui il inscrie in clasa a III-a. Copilului ii era teama de noul profesor, pentru ca la ei in fiacare an se schimba profesorul.Frica copilului nu a fost intemeiata deoarece si noul profesor era bun.
Intr-una din zile un copil de clasa a II-a a sarit in strada sa-l salveze pe un copil de clasa I-a, a salvat copilul dar el nu s-a mai putut salva si a fost calcat pe picior de un autombil si a ajuns la spital.
In clasa lui desi incepuse anul scolar a venit un copil nou dintr-o alta localitate din Italia.Din toata clasa Enrico il place foarte mult pe Derossi care este cel mai destept din clasa, pe Garrone care este mai mare decat restul elevilor pentru ca a fost 2 ani bolnav,pe Coretti, al carui tata este negustor de lemne si pe multi alti colegi.Garrone era un foarte bun coleg si el lua apararea celor mai mici si mai neajutorati.
In decursul acestei luni Enrico a primit vizata profesoarei lui de clasa I-a, a mers cu mama lui sa dea haine de pomana unei femei al carei nume l-au gasit in ziar ( femeia s-a dovedit a fi mama unui coleg de-al lui, Crossi )si a primit o scrisoare foarte frumoasa de la tatal sau.
La sfarsitul ficarei luni profesorul le spunea cate o istorioara.Prima s-a numit Micul Patriot si era vorba desre un copil care a fost vandut de parinti unor circari.Acestia l-au batut si l-au infometat, insa copilul a reusit sa scape. Pe vaporul cu care se intorcea acasa, a gasit oameni darnici care i-au dat bani de pomana.In timp ce co


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org