Referat - Cuvantul cel viu

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
365
Etichete
cuvantul, cel, viu
Descarcari
230
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cuvantul cel viu

„Caci Cuvântul lui Dumnezeu este viu si activ, mai taietor decât orice sabie cu doua taisuri, patrunde pâna la despartirea sufletului si spiritului, a încheieturilor si a maduvei si poate judeca gândurile si intentiile inimii.”
Evrei 4:12


1. Ce este Biblia?
1. Ce este dar Cuvântul lui IEHOVA? Este „Biblia”, vei raspunde tu, în mod potrivit. Ce este Biblia? Este colectia cartilor care formeaza descoperirile inspirate si scrise a lui Dumnezeu. Ea este un minunat material de argumentatie pe terenul credintei. Numai faptul posedarii Bibliei fie în manuscris sau scris de tipar, din diferite motive, procura posesorului o anumita multumire. Dar toata importanta a Cuvântului lui Dumnezeu, sta oare în aceea, ca confesiunile religioase care se contrazic unele pe altele, sa citeze din continutul ei declaratii miezoase si expresii oarecare? Nu, multumire Celui ce adus-o în existenta, caci se afla în ea cu mult mai mult decât atât.
2. Ce anume îndeamna pe oameni la fapte?
2. De când traiesc oamenii pe pamânt, mintea lor a fost asediata încontinuu pentru ca sa fie cucerita. Acum, mai mult ca în oricare epoca, a pornit un potop de propaganda pentru asedierea inimii si mintii oamenilor, cu scopul menit ca sa determine modul de procedura al lor. Ce îndeamna pe oameni la aceasta? Ideile! În mintile lor sunt idei si acestea îi conduc pe o cale sau pe cealalta. Oamenii nu sunt masini automate si nici nu lucreaza dupa instinctul lor. Omul are minte si inima care sunt locuinta priceperii si a motivelor. În acestea se pot planta idei, si scopul propagandei lumii vechi este, ca sa cucereasca mintea fiecarui om si sa-i însire pe toti în linia de bataie, care se îndreapta împotriva lui IEHOVA Dumnezeu si a stapânirii Sale, guvernata prin Christos Isus (Proverbele 23:8).
3. Ce putem spune despre cuvântul Diavolului?
3. Izvorul demonic al învataturilor necurate, este Balaurul, Diavolul. Prin organizatia sa animalica, exercita influenta asupra mintii si inimii ego


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org