Referat - Enigma Otiliei - rezumat

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
950
Etichete
enigma, otiliei, rezumat
Descarcari
315
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Enigma Otiliei

de G.Calinescu


- rezumat -




Felix Sima,un tânar de 18 ani,vine în Bucuresti la unchiul sau Costache Giurgiuveanu pentru a urma Facultatea de medicina.Ajuns la adresa indicata Otilia,pupila batranului,îl invita în casa unde cunoste membrii familiei: matusa Aglae,unchiul Simion si copiii acestora Titi.,Aurica ,Olimpia, ginerele Stanica Ratiu precum si prietenul de familie Leonida Pascalopol.
A doua zi Otilia îi arata locuinta, el remarca felul jucaus al fetei si este surprins cand gaseste o scrisoare adresata acesteia, pe numele Otilia Marculescu.Fata este ravnita de Leonida Pascalopol si invidiata de toti membrii familiei Tulea.
Felix, curios de enigma numelui Marculescu descopera soarta Otiliei care nu este cu mult diferita de a sa. Fata a ramas orfana de mica si este crescuta de tatal sau vitreg, mos Costache.Pascalopol a cunoscut-o pe mama Otiliei si de atunci i-a ajutat foarte mult, Otilia purtandu-i o stima deosebita.
Rugat de Aglae,Felix îl mediteaze pe Titi care a ramas corigent,si in aceste imprejurari sora sa Aurica se ataseaza de tanar. El,însa, se simte tot mai atras de Otilia pe care o admira si cu care petrece din ce în ce mai mult timp.Vede însa în Pascalopol un rival.
La începutul lunii august, Olimpia, cel mai mare copil al Aglaei îsi face aparitia acasa împreuna cu Stanica, concubinul ei, cu care are un copil. Simion nu-si recunoaste fiica si refuza sa-i dea o casa de locuit si zestrea sa.
Stanica, prin minciuni si scrisori adresate domnului Pascalopol cum ca se împusca, reuseste sa strânga ceva bani de la toti si sa-l înduplece pe Simion cu motivarea ca mai are câteva luni de trait,sa-i dea zestrea Olimpiei.
La invitatia lui Pascalopol,Felix si Otilia se duc la mosia


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org