Referat - Epopeea feroviara

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 9 luni
Afisari
76
Etichete
epopeea, feroviara
Descarcari
46
Nota
0 / 10 - 0 voturi

UNIVERSITATEA PETRU MAIOR TG.MURES
FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SI MANAGEMENT
SPECIALIZAREA MANAGEMENTUL FIRMEI
ANUL I
GRUPA III
REFERAT

EPOPEEA FEROVIARA ROMÂNEASCA

Bibliografie:
C.Botez; D.Urma; I.Saizu – Epopeea Feroviara Romaneasca –Ed. Sport-Turism 1977

Autor,
Muresan Alexandru
Tg.Mures octombrie 2002
Epopeea feroviara

Înca din cele mai vechi timpuri, societatea umana asezata în spatiul provinciilor Românesti, odata cu dezvoltarea metodelor de lucru pentru îmbogatirea gamei de produse materiale, pentru a putea valorifica cât mai multe din folasele naturii, a fost preocupata sa gaseasca cele mai usoare modalitati de vehiculare si transport dintr-o zona în alta a produselor.
În perioada feudala, drumurile erau foarte greu de strabatut, practicarea lor depindea exclusiv de starea vremii si de anotimp. Cu cât ne apropiem mai mult de destramarea orânduirii feudale, problema transporturilor preocupa tot mai insistent, în special cercurile orasenesti legate de comert, pe marii proprietari funciari si burghezia în formare. Epoca moderna, chiar din zorii ei, a impus rezolvarea calitativa a transporturilor, datorata în special interesului direct al clasei progresiste, care era burghezia, în modernizarea cailor de comunicatie. În acea epoca Occidentul era deosebit de preocupat în gasirea unor noi metode în materie de transport. Dupa lungi cautari si încercari, care au durat mai bine de un sfert de secol, se deschide, la 15 septembrie 1830, între Liverpool si Manchester, prima linie de cale ferata cu exploatare permanenta
Calea ferata, înca de la începuturile ei, a favorizat dezvoltarea fara precedent, a circulatiei oamenilor si al marfurilor, devenind în foarte scurt timp, mijlocul de transport cel mai ieftin, mai iute, mai sigur si mai confortabil, contribuind astfel la dezvoltarea comertului, în special si la dezvoltarea civilizatiei umane, în general.
Primele proiecte care aveau legatura cu construirea de cai ferate pe teritoriul României, a


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2019 - Referatele.org