Referat - George Emil Palade

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
1002
Etichete
george, emil, palade
Descarcari
336
Nota
0 / 10 - 0 voturi






George Emil Palade
Personalitate marcanta a invatamantului si stiintei

Autorul lucrarii si institutia
Prof. Groza Sorin Tiberiu
Sc. generla G.M. Cancicov

Ascendenta paterna.In a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, Lupu Palade, satean instarit si cu stiinta de carte, originar din Cudalbi, fost judet Tecuci, astazi judetul Galati, se retrage cu prisaca in Faghieni, judetul Bacau sat ascuns in paduri si departe de drumul mare. Aici se casatoreste cu Safta Faghian. Casatoria aceasta reprezinta punctul genealogic de intalnire a spitelor Faghian si Palade.
Tatal lui Gheorghe Emil Palade, Emil Palade ( 1885-1952),profesor de filozofie si pedagogie la Scoala normala ‘’Spiru C. Haret ‘’ din Buzau si director al ei, s-a nascut in cataunul Varatici al satului Sendreni din fostul judet Tutova astazi inlgobat in comuna Motoseni, judetul Bacau.
Constanta ( 1886-1978),c. Emil Palade, institutoare este mama savantului.
19 noiembrie 1912. Se naste la Iasi GEORGE EMIL PALADE, al doilea fiu din cei trei copii ai lui Emil Palade si ai Constantei Palade.n. Cantemir.
GEORGE EMIL PALADE
-Scoala primara : primii doi ani la Buzau
-1930 : se inscrie la Facultatea de Medicina din Bucuresti
-1932 : reuseste intaiul la concursul ed externat
-1934 : reuseste intaiul la concursul de internat. Il vor in mod egal toate stagiile, dar arata preferinte pentru anatomia patologica si pentru medicina interna. Este apreciat superlativ de profesorii N.Gh. Lupu, Andre Boivin si Fr. I. Rainer. Face dovada unor insusiri intelectuale ed exceptie : inteligenta, disciplina, memorie, stapanire de sine, umor. Capacitatea lui e munca impresioneaza deopotriva pe colegi si pe profesori. Este pasionat de tragici gregi si de Vasile Parvan.
- 1936 : ab


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org