Referat - Iliada

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
423
Etichete
iliada
Descarcari
240
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Iliada

Homer


Marul de aur

În palatul lui Jupiter-Zeus are loc o petrecere la care participa toti zeii, mai putin Discordia, zeita vrajbei. Aceasta se napusteste în timpul chefului în palat foarte furioasa. Jupiter o calmeaza si aceasta se hotareste sa plece, lasând în urma un mar de aur care trebuia daruit celei mai frumoase zeite. Jupiter nu se poate hotarî între zeita dragostei, Venus; zeita întelepciunii, Minerva, fiicele sale si sotia sa Junona,astfel decide ca cele trei pretendente sa aleaga un muritor care sa decida cine va pastra marul.
Venus îl alege pe fiul lui Priam si al Hecubei, Alexandru-Paris, un arcas foarte chipes, caruia în schimbul deciziei sale îi promite inima Elenei, cea mai frumoasa zâna. Paris o alege pe Venus ca cea mai frumioasa. Venus îl duce pe paris la Elena , unde Cupidon le strapunge inimile cele doi cu sageata dragostei. Junona care urmarea sa se razbune pe Paris desface legatura dintre Elena si sotul ei Menelaos. Deoarece exista un vechi pact între marii conducatori ai timpului , cum ca acestia îl vor ucide pe cel care va îndrazni sa o fure pe Elena de la sotul ei. Astfel viteji ca Achile, Ulise, Aiax, Idomeneu, Diomede, batrânul Nestor, doctorul Mahaon si Agamemnon , în frunte cu fratele acestuia , Menelaos pornesc pe corabii spre distrugerea Troiei.



Mânia lui Achile

Dupa noua ani de lupta zidurile Troiei erau înca în picioare. Agamemnon reuseste sa o rapeasca pe fiica lui Hriseu, Hriseida. Hriseu îi cere ajutorul lui Apolon , care trimite sageti oravite raspândind ciuma printe ahei.Agamemnon se lasa convins de A chile sa o înapoieze pe Hriseida, dar în schimb el îsi ia femeia lai Achile , Briseida, si niste averi. Achile mânios, de faptul ca prietenii sai de lupta nu realizeaza ca fara el sunt foarte usor de învins, îsi ia corabiile si pleaca de pe câmpul de lupta. Iar mama sa , zeita Tetis, îl convinge pe Jupiter sa dea victoria troienilor, astfel Jupiter trece de partea Ilionului.
Prevestitorii ahei spuneau ca în


  • Referate asemanatoare

    • Iliada

      Iliada Homer Marul de aur În palatul lui Jupiter-Zeus are loc o petrecere la care participa toti zei ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org