Referat - Infernul

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
375
Etichete
infernul
Descarcari
266
Nota
0 / 10 - 0 voturi

INFERNUL

De Dante ALIGHIERI

~ Rezumat ~

Dante, aflat la jumatatea vietii sale, se rataceste într-o padure întunecata. La un moment dat acesta da de o colina, pe care încearca sa urce însa este oprit de o pantera, un leu si o lupoaica.
Acestea vor sa-l faca sa reintre în padurea întunecata.
În timp ce coboara împins de cele trei fiare se întâlneste cu umbra lui Virgiliu. Acesta este trimis de catre doamna lui Dante, Beatrice, pentru a-i oferi acestuia o calatorie în Infern.
La început acesta nu accepta dar mai apoi este convins si accepta calatoria, pornind cu Virgiliu spre Poarta Infernului.
Odata intrati în Infern, dau de primul grup de pacatosi care au fost toata viata lor indiferenti, iar acum sunt pedepsiti sa alerge vesnic si fara rost dupa un steag.
Trec primul fluviu al Infernului, Aheronul, ajutati de Caron si ajung în primul cerc, limbul, Castelul Înteleptilor.
Din acest cerc, face parte si calauza lui Dante, precum si foarte multe spirite de poeti antici si alti oameni de seama: Socrate, Platon, Tales, Ptolomeu, Omer, Oratiu, Lucon si altii.
Toti acestia sunt pedepsiti moral, deoarece nu au crezut în Dumnezeu.
În al doilea cerc, acestia îl întâlnesc pe Minos, judecatorul Infernului. Acesta da pedeapsa în functie de numarul încolacirilor cozii în jurul trupului sau. Acest numar arata în al câtelea cerc din Infern trebuie sa fie aruncat pacatosul.
Cei doi ajung în cercul pacatosilor din dragoste. Aici se reliefeaza cel mai bine, povestea de dragoste dintre Francesca Rimini si Paolo Malatesta.
Pe lânga sufletele lor pacatoase, mai exista în cerc si sufletul Elenei, Tristan, Paris si altii.
Cercul al treilea este destinat lacomilor, care sunt pedepsiti cu o ploaie rece si grea, specificul acesteia fiind monotonia.
La acestia latra Cerber, câinele cu trei capete si coada de peste.
Aici Dante îl întâlneste pe Ciacco dell’ Angiullaria, un poet florentin care-i prevesteste exilul.
Zgârcitii si risipitorii sunt pedepsiti în al patrulea cerc. Acestia sunt împarti


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org