Referat - Marturia unui tanar care a practicat yoga si s-a intors la ortodoxie

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
352
Etichete
marturia, unui, tanar, care, practicat, yoga, intors, ortodoxie
Descarcari
266
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Marturia unui tânar care a practicat yoga si s-a întors la ortodoxie (Gheorghe V.)
La îndemnul duhovnicului meu, am pornit la scrierea acestor rânduri cu gândul de a împartasi si altora tulburatoarea experienta traita de mine prin practicarea de yoga, tantra-yoga, dianetica, qi-qong, vindecare bioenergetica, vorbire cu supra-eul, meditatie pozitiva, regimuri alimentare bionaturiste. Aceste rânduri le scriu atât pentru cei ce practica acestea, cât si pentru cei care nu le practica, în dorinta de a le arata unde si cum se poate gresi si, mai ales, unde se poate ajunge.
Mai întâi voi prezenta cauzele care m-au condus spre aceste practici: în primul rând, a fost vorba de educatia primita în familie. Traind în plin comunism, parintii au orientat formarea mea intelectuala spre normele si perceptele materialismului stiintific. În al doilea rând, a fost vorba de caracteristicile mele sufletesti. Eu am fost un baiat timid, tacut, rusinos, relativ calm, cam fricos, destul de slabut din punct de vedere fizic, cu o fizionomie obisnuita si având o inteligenta medie. Eram iertator, înclinat spre a face bine, eram putin idealist, însa orgolios, îmi placea sa-i judec pe altii, sa ma înalt, sa domin si preferam sa visez, sa las gândurile sa-mi zboare.
Alti factori care au contribuit la receptivitatea fata de practicile orientale au fost: lecturarea din abundenta a literaturii stiintifico-fantastice si vizionarea filmelor pe aceasta tema, a literaturii în care sunt descrise mistere ale civilizatiei omenesti, carti despre OZN-uri, muzica electronica contemporana, filmele cu arte martiale, în care se putea vedea superioritatea spirituala a orientalilor fata de europeni sau americani.
Toti factorii enumerati mai sus stimuleaza imaginatia tânarului, îl fac sa viseze si sa creada ca, în afara de realitatea pe care o stie, mai exista si altele nestiute, pline de mister, exotism si supranatural. În aceste conditii eu am primit de la un coleg de serviciu o revista de propaganda a practicilo


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org