Referat - Portretul mamei

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
587
Etichete
portretul, mamei
Descarcari
189
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Liceul Teoretic I. C. Vissarion, Titu


























Realizator: Visan Eduard
















Portretul mamei


Fiecare dintre noi are o mama. Mama este fiinta cea mai sublima, fiinta care da viata, care perpetueaza specia. A fi mama înseamna a înfaptui un miracol (miracolul vietii).
Mama mea este pentru mine cea mai buna din lume. Ea este cea care mi-a vegheat primele zile de viata si primele nopti de nesomn, cea care s-a bucurat vazându-mi primul zâmbet, primii pasi, auzindu-mi primele silabe, dar si cea care a suferit alaturi de mine atunci când mi-a aparut primul dintisor sau când pentru prima data mi-am julit genunchii.
De ce a facut toate acestea? Pentru ca asemenea tuturor mamelor ea traieste prin si pentru mine. Pentru ca daruindu-mi propria viata mi-a daruit o parte din viata ei. A suferit atunci când am suferit si eu si a fost fericita când eu însumi a fost fericit.
Cum este mama mea? Eu o vad frumoasa. Este de statura medie, satena, cu ochi caprui. Este tot timpul pe fuga.
De ce? Pentru ca îi place sa faca tot mai multe pentru noi (pentru mine si sora mea mai mica). Îi place sa ne faca surprize, sa ne bucure cu mâncarurile si dulciurile preferate, sa ne ofere mici cadouri care stie ca noua ne fac o deosebita placere.
Îi place sa ne stie fericiti si pot sa spun fara sa gresesc ca sunt printre acei copii care au avut o copilarie fericita.
Acum sunt adolescent, iar mama îmi este alaturi în toate problemele care ma framânta. Îmi da sfaturi când am nevoie de ele, ma cearta când gresesc si-si cere scuze când greseste fata de mine. Îmi este mama, dar si prietena. Nu cred ca m-as descurca fara ea.
Doresc tuturor copiilor din lume sa aiba o mama ca a mea.






Liceul Teoretic I. C. Vissarion, Titu


























Realizator: Visan Eduard









Moartea vazuta ca un joc în „De-a v-ati ascuns…”
si ca o nunta în „Miorita”


În poezia „De-a v-ati ascuns…”, aparuta în primul volum de versuri la lui Tudor Arghezi, „Cuvinte potrivite” (1927),


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org