Referat - Print si cersetor

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
2820
Etichete
print, cersetor
Descarcari
513
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Print si cersetor


In cel de-al doilea sfert al secolului al XVI-lea ,intr-o zi oarecare ,se nasc doi copii:un copil pe care nu-l dorea nimeni,dintr-o familie saraca,ce avea numele de Canty;si un copil nascut intr-o familie regala cu numele de Tudor,care îl dorea insa,dar de asemenea,toata Anglia îl dorea.
Tudor era printul mostenitor al tronului tatalui sau,iar Tom Canty era un copil ce ducea o viata mizerabila alaturi de familia sa care era destul de numeroasa.
Tom locuia in apropierea Podului Londrei,intr-un cartier saracacios,murdar si plin de betivi. Casa lui,se afla intr-un adânc de înfundatura, numit Offal Court, langa Pudding Lane. Era mica, darapanata si suprapopulata de sarmane familii mizere. In acea casa,Tom traia alaturi de mama si bunica sa,de tatal sau, John si de surorile sale gemene Bet si Nan. Tatal si bunica sa erau doi demoni cu “sufletul,, hain si niste betivani aroganti.
In acea casa locuia si un preot cu inima mare,care îl invata pe Tom sa citeasca,sa scrie si l-a mai invatat si putina latina,dar de asemenea,ii spunea tot felul de povesti despre printi si eroi. Zi dupa zi Tom isi dorea din ce in ce mai mult sa devina print si a început sa aiba un vocabular mai elegant si sofisticat.
Intr-o zi oarecare ,Tom a plecat de acasa si s-a dus in departare intr-o anume directie, pana a ajuns la palatul regelui. De partea cealalta a gardului era un print iar Tom a vrut sa seapropie de gard dar o garda personala a printului i-a spus sa plece, iar Tom se prefacea ca nu-l aude dar garda i-a dat una. Vazând acestea, printul l-a chemat pe Tom ,i-a dat un prânz copios si au discutat despre vietile lor. Dupa o lunga conversatie,Tudor a vrut sa faca schimb de haine cu Tom, deoarece asemanarea dintre ei era izbitoare si au facut schimb de locuri. Tom a devenit un asa zis print, iar Tudor un cersetor.
Tudor,ajuns in lumea cruda din Offal Court,el inca mai avea aerele sale regale, iar lumea când îl auzea ca le d


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org