Referat - Razboinicul Luminii

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
374
Etichete
razboinicul, luminii
Descarcari
264
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Razboinicul Luminii
Paulo Coelho
Iterpretare literara

Ce este la prima vedere “Razboinicul Luminii” ?

Ne dam seama, din postura de lectori inocenti, ca Razboinicul Luminii etse un soldat, care lupta pentru binele omenirii, in favoarea binelui. Genul de soldat tip care-si apara tara cu trup si suflet si colaboreaza intotdeauna cu camarazii sai de razboi. Genul de om devotat armatei care este una cu spada sin u evita a-si varsa sangele pe ea.

Ce este de fapt “Razboinicul Luminii” ?

Razboinicul Luminii este un tip de temperament coleric. Este perfectiunea spre care tinde fiecare om fie ca vrea, fie ca nu.
Acesta se naste din iubire, si vede lucruri care altora le lipsesc, vede ceea ce omul obisnuit nu poate sa vada, si simte ceea ce numai o fiinta initiate poate simti. Este genul de om care a comis multe greseli inainte, dar care este constient de ele si incearca prin diferite mijloace sa si le rascumpere. Este cel care are curajul de a cere iertare, de a spune “nu” unei intamplari imorale, sau de a incuraja cu fermitate printr-un “da” hotarat, o campanie, o catiune care are menirea de a-i ajuta pe cei care au nevoie.
Razboiniul Luminii stie ca nimeni nu este perfect si ca semenii au nevoie de ajutorul lui. Acesta traieste intr-o continua rugaciune, si se bazeaza pe trei calitati importante: Dragostea, Credinta, Speranta.
Razboiniul Luminii este creeat prin dragoste, si cu dragoste lupta de partea celor nedreptatiti, si de partea lui insusi. El crede intotdeauna ca o vitorie exista in orice situatie, exista o scapare, si intotdeauna spera la un rezultat favorabil chiar daca uneori dureaza mai mult decat anticipase, nu se lasa ispitit de vocea diavolului care il descurajaza si-l impinge spre esec.
De ce al Luminii ?
Viata este Lumina cu care trebuie sa luptam si in care traim. Trebuie sa ii facem fata cu strasnicie capriciilor si incercarilor la care aceasta ne supune.
Chiar daca tovarasii nostrii din viata de zi cu zi, nu au incredre in noi, ne amintim de Razb


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org